12 Ιουλίου 2017

Στο πλευρό της Κύπρου ο Σίσι

Τη στήριξη της Αιγύπτου προς τη Λευκωσία εξέφρασε ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο...


... της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι οι δύο άνδρες είχαν την Τετάρτη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέθεσε λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κραν Μοντάνα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα και την πολιτική του βούληση να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο και τις παραμέτρους που καθόρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Σίσι «επεσήμανε ότι στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο της επικείμενης προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» από τον Αύγουστο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε, τέλος, ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη για πραγματοποίηση διμερούς συνάντησης, την προηγούμενη ημέρα της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο στη Λευκωσία.