13 Ιουλίου 2017

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος»... μέσω διαδικτύου

Τι εξήγγειλαν οι Anonymous Greece

Ένας διαδικτυακός ελληνοτουρκικός... «πόλεμος» έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα. Η ακτιβιστική ομάδα Anonymous Greece, η οποία...
... ήδη έχει «χτυπήσει» τουρκικούς ιστοτόπους και κυβερνητικές ιστοσελίδες, δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει εκεί και με την επονομαζόμενη επιχείρηση #OpTurkeyBlackout εξήγγειλε ένα νέο κύμα μαζικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τους Anonymous Greece η επιχείρηση για τις νέες μαζικές κυβερνοεπιθέσεις ξεκινάει σήμερα 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και τις 22 του μηνός και έχει ως στόχο να προκαλέσει blackout σε τουρκικές ιστοσελίδες και υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι η ακτιβιστική ομάδα των Anonymous Greece πριν λίγες μέρες είχε οργανώσει επιχείρηση με τον κωδικό #OpShutDownTurkey κατά τουρκικών ιστοτόπων και σύμφωνα με secnews.gr, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε ιστοσελίδες Τούρκων αστυνομικών, έκαναν διαρροή δεδομένων κυβερνητικών στελεχών της γειτονικής χώρας σε φιλοκυβερνητικά δημοσιογραφικά sites και στο Διοικητικό Συμβούλιο Συντονισμού Ποιότητας της Επαρχίας Σμύρνης.

Παρά την εξαγγελία τους ότι η νέα επιχείρηση θα ξεκινούσε στις 12 Ιουλίου οι Anonymous Greece ήδη έχουν ξεκινήσει να «χτυπούν» διάτρητες τουρκικές ιστοσελίδες, όπως το Google Translate της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι και Τούρκοι χάκερς έχουν προσπαθήσει, και σε ορισμένες περιπτώσεις τα κατάφεραν, να «ρίξουν» ελληνικές ιστοσελίδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στις 23 Ιουνίου όπου  ισχυρίστηκαν ότι έριξαν την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως ήταν η απάντησή τους στην «οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά που είναι δικιά μας».

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που άφησε το εξής μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Αλλά και στις 5 Ιουλίου η ομάδα Τούρκων χάκερς «TÜRKHACKTEAM» ανακοίνωσε ότι «χτύπησε» ελληνικές ιστοσελίδες φορέων και δήμων. Η αστυνομία, μάλιστα, επιβεβαίωσε την επίθεση στη σελίδα του δήμου Λήμνου, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η ΕΥΠ και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.