6 Ιουλίου 2017

Θα βρουν τη λύση οι αρχιπράκτορες της Μέσης Ανατολής;

Μπορεί σε πολλούς η είδηση να μη λέει και πολλά, οι γνώστες όμως έχουν συναίσθηση, ότι παραδοσιακά οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό...
... μέσω της δράσης των μυστικών υπηρεσιών, που ασχέτως του επιπέδου των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπούν, συχνότατα διατηρούν «κανάλια» επικοινωνίες, όπου μπορεί να βρεθεί λύση και στο πιο δύσκολο θέμα, ή τουλάχιστον να διαμορφωθούν συνθήκες που θα αποτρέψουν τα χειρότερα.

Η είδηση θέλει τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Μπαχρέιν να έχουν συναντηθεί στο Κάιρο χθες, όπως μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο «MENA», με την είδηση να αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη.

Η απουσία από τη συνάντηση βέβαια του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Κατάρ, δίνει την –καταρχάς- αίσθηση, ότι η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τον συντονισμό των κινήσεων στην εν λόγω κρίση και πιθανότατα τις ενέργειες με τις οποίες θα κλιμακώσουν την πίεση στο Εμιράτο, μετά την απορριπτική απάντηση του Κατάρ στα 13 αιτήματα προς ικανοποίηση που είχαν υποβάλλει στη Ντόχα, ως προϋπόθεση εξομάλυνσης.