20 Ιουλίου 2017

Διαψεύδει τις καταστροφές στη Βεργίνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

"Καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό να αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη"

Στη διάψευση της πληροφορίας που έκανε λόγο για καταστροφή αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας...


... προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα» διαβεβαιώνει η Εφορεία, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Τότε, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Βήματος», επισκέπτρια αφρικανικής καταγωγής ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης (δείτε αναλυτικότερα εδώ). 

«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό να αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη», αναφέρεται στη σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛΑΣ διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο φυλακτικό προσωπικό».

Η μυστηριώδης γυναίκα πάντως δεν έχει εντοπιστεί. Όπως αποκαλύπτεται κατάφερε να περάσει στο μουσείο έτσι όπως τη βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία και κάποια στιγμή να βγάλει το μικρό ψεκαστήρα που είχε στα χέρια της.