25 Ιουλίου 2017

Άθλιοι πολιτικοί που καλύπτονται από τους νόμους που ψήφισαν

"Αν είχαν μπει 5-6 μεγαλόσχημοι στη φυλακή θα προσέχατε όλοι"


Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά τις πλείστες φορές, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα… Αυτό είναι σίγουρο και αδιάψευστο.

Η φράση είναι «όλοι το ίδιο»...

... δεν είναι μία κουβέντα που τη λέμε ως επιχείρημα όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις, όπως ας πούμε σαν αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι και αυτή μία αδιάψευστη πραγματικότητα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, το μέγα λάθος του νεαρού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα -και θα το γράψει αυτό το λάθος η ιστορία- έγραψε ένα βιβλίο με βασικό του στόχο να προκαλέσει και να πουλήσει. Δεν τον κατακρίνω, αυτό επιτάσσει ο καπιταλισμός, που υποτίθεται δεν υπηρετεί. Όλα για το κέρδος… Σίγουρα δεν «καίγεται» για την αλήθεια.

Με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου του βιβλίου από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, γίναμε μάρτυρες πολλών δόσεων πανικού. Όχι μόνο γι’ αυτά που λέει, αλλά γι’ αυτά τα αρχεία που κρατά καλά φυλαγμένα στο κινητό του. Να υποθέσω ότι στο ίδιο κινητό έχει μαγνητοφωνήσει και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, όταν ο τότε ηγέτης της Αμερικής του έκανε μάθημα οικονομίας και πολιτικής; Ας μην αποκλείσουμε να διέπραξε και αυτή την αθλιότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αγωνία του να εφαρμόσει τις (ανεκπλήρωτες) υποσχέσεις που έδωσε στο δυστυχισμένο ελληνικό λαό, ο οποίος αναζητούσε σωτήρα από τον ουρανό, έπεσε πάνω στον διαβολικό Βαρουφάκη, ένα αμφιλεγόμενο οικονομολόγο, με εξτρεμιστικές και ανεφάρμοστες ιδέες. Και έπεσε με τα …μούτρα, μαγεμένος από θεωρίες που στην πράξη αντιλαμβάνεται ο καθένας -και εμείς που δεν έχουμε γνώσεις οικονομικών- ότι ήταν για τα πανηγύρια. Ήταν κουβέντες του αέρα, αλλά και του καφενέ, όπου ο κάθε δυστυχής, μαζί με τον καφέ, γίνεται … πρωθυπουργός και λύνει όλα τα προβλήματα μέχρι να πιεί και τα κατακάθια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε κάποιες σκληρές καταγγελίες στο βιβλίο του. Χωρίς αμφιβολία. Δεν το διάβασα ακόμα, αλλά πληροφορήθηκα ότι απειλεί τον πρωθυπουργό της χώρας με δημοσιοποίηση των συνομιλιών του. Είναι μία φρικτή απειλή. Όχι επειδή αφορά τον Αλέξη Τσίπρα. Θα το έλεγα και για τον κάθε ένα από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς. Διότι πρόκειται για καθαρό εκβιασμό. Φανταστείτε να έφευγαν από τις θέσεις τους, ο κάθε υπουργός Άμυνας και ο κάθε υπουργός Εξωτερικών και να έγραφαν βιβλία δημοσιοποιώντας τα κρατικά μυστικά. Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί οι υπουργοί, νυν και πρώην, έδωσαν όρκο για να υπηρετούν την Πατρίδα.

Αλλά, τώρα που έγραψα τη λέξη πατρίδα μου ήρθε το μυαλό αυτό: για ποια Πατρίδα μιλάμε όταν το θέμα μας είναι ο Βαρουφάκης. Είναι δεδηλωμένος «πολίτης του κόσμου» -όπως και αρκετοί ανόητοι Συριζαίοι- και δεν εισέρχομαι στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας για τους «Σόρους πάτρωνες» του, διότι είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Αν το γνώριζα, θα το είχα αραδιάσει φαρδιά-πλατιά… Διότι, να ξέρετε, ο Σόρος και ο κάθε Σόρος, είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία. Διότι αυτοί οι τύποι οι δισεκατομμυριούχοι, δεξιοί ή αριστεροί, πιστεύουν μόνο στη δύναμη του χρήματος. Η ψήφος γι’ αυτούς είναι ένα μηδενικό.

Ο Βαρουφάκης με το βιβλίο του αποκαλύπτει κρατικά μυστικά. Και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Όμως πέραν των θεσμικών -και οι Θεσμοί είναι σεβαστοί- ο εν λόγω κύριος λέει κάποια σοβαρά πράγματα. Ότι ο πρωθυπουργός σχεδίαζε να βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη, να πάρει τα αποθέματα του κράτους, με λίγα λόγια να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα.

Καταλαβαίνω την αγωνία του, που οφειλόταν βασικά στις υποσχέσεις του για να τερματιστούν τα δεσμά των Μνημονίων, αλλά αν συζήτησε με τον Βαρουφάκη όλα τα παραπάνω, έχουμε σοβαρό πρόβλημα Αλέξη. Ναι, δέχομαι ότι ο κάθε ηγέτης σκέφτεται και συζητά όλες τις εναλλακτικές επιλογές -αν υπάρχουν. Δέχομαι ακόμα ότι το έκανε όχι λόγω των ιδεοληψιών, μέχρι βλακείας, που κυριαρχούν τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Θα δεχθώ και ότι ακουγόντουσαν «όμορφες» όλες αυτές τις βλακείες που εκστόμιζε ο Βαρουφάκης, ο οποίος θα ήθελε να είναι ο μικρός …Σόιμπλε, αλλά εσύ Αλέξη, ήσουν πια ο πρωθυπουργός. Δεν ήσουν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα μοίραζε υποσχέσεις.

Εγώ ήξερα, ότι όταν ανέλαβες την εξουσία από τον Αντώνη Σαμαρά -τον οποίο και αδίκησες- συνειδητοποίησες στο πρώτο δευτερόλεπτο ότι άλλο η ανεύθυνη αντιπολίτευση και άλλο η υπεύθυνη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Τι στο καλό σε έπιασε και ακολούθησες τις αμπελοφιλοσοφίες ενός καθηγητή, που ασχολείται μία ζωή με τη θεωρία και δεν έχει δοκιμάσει τίποτα στην πράξη; Τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη, ακολούθησε πολιτική θύελλα. Λογικό.

Μαζικά η αντιπολίτευση απαιτεί εξεταστικές και δικαστήρια. Ε, πρέπει να σοβαρευτείτε και εσείς. Που κατέληξαν όλες αυτές οι εξεταστικές, γαμώτο, από τη Μεταπολίτευση και μετά; Ποιος τιμωρήθηκε; Και αν μου πείτε για τον Άκη τον Τσοχατζόπουλο, που πλήρωσε για όλους τους πολιτικούς, θα σας απαντήσω ότι μπήκε στη φυλακή διότι ήταν μπουνταλάς, και δεν έκρυβε τον ξαφνικό πλούτο, όπως κάνετε όλοι οι υπόλοιποι κύριοι πολιτικοί.

Ή δεν ξέρατε ότι ο Άκης τα έπαιρνε απ’ όπου μπορούσε, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο; Το ξέρατε και σιωπήσατε. Και τον καλύψατε για πολλά χρόνια, όπως κάνετε και σήμερα για τόσους άλλους …Άκηδες. Αν είχαν μπει 5-6 μεγαλόσχημοι στη φυλακή θα προσέχατε όλοι. Αλλά γνωρίζετε πως ότι και να κάνετε καλύπτεστε από τους νόμους που εσείς ψηφίσατε.
του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou