19 Ιουλίου 2017

Η μυστική συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαψεύδει τον... εκπρόσωπο του Προέδρου!

Η πρώτη τους, πολυαναμενόμενη, συνάντηση τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα. Έγινε στο Αμβούργο...
... στο περιθώριο της G20. Αλλά ήταν εκείνη η μια και μοναδική συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Ο ίδιος ο "Λευκός Οίκος" ρίχνει λάδι στη… φωτιά των συνωμοσιολόγων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Ρωσίας είχαν μια δεύτερη, μη δημοσιοποιημένη (σ.σ. δηλαδή μυστική) συνάντηση κατά τη διάρκεια της G20 στο Αμβούργο πριν από μερικές εβδομάδες είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Δηλαδή, άνθρωπος που δουλεύει για την αμερικανική κυβέρνηση…

Η πρώτη ever συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε στις 7 Ιουλίου, με τους δυο ηγέτες να "καταπατούν" το πρόγραμμα και αντί η συνάντηση να διαρκέσει 40 λεπτά όπως ήταν προγραμματισμένο, ξεπέρασε τις 2 ώρες. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν είπε πόση διάρκεια είχε η δεύτερη συνάντηση ούτε τι συζητήθηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν το επιτελείο του Τραμπ συνειδητοποίησε, μάλλον, τη γκάφα που είχε γίνει, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου βγήκε να διαψεύσει τον… εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου και είπε ότι δεν υπήρξε δεύτερη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ αλλά οι δυο άνδρες είχαν "απλώς μια σύντομη συνομιλία" στο τέλος ενός δείπνου με ηγέτες χωρών μελών της G20 και όχι "δεύτερη συνάντηση".

Οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν τον Ρώσο διερμηνέα του Πούτιν για τη συνομιλία τους γιατί ο Αμερικανός διερμηνέας δεν μιλά ρωσικά, πρόσθεσε.