25 Ιουλίου 2017

Μήνυμα Ερντογάν για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης

94 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης

«Η χώρα μας, όπως χθες έτσι και σήμερα, δίνει αγώνα διαιώνισης εναντίον διάφορων επιθέσεων που στοχεύουν...
... την ύπαρξή του.

» Η μεγαλύτερη πηγή δύναμης που έχουμε σε αυτό τον αγώνα διαιώνισης, όπως και σχεδόν έναν αιώνα πριν, είναι η ακλόνητη αφοσίωση όλου του έθνους μας, γυναικών και αντρών, μικρών και μεγάλων, στο μέλλον και την ανεξαρτησία τους. Η αντίσταση που εκτέθηκε κατά της αιματηρής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου την πρώτη επέτειο της οποίας μνημονεύσαμε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε για άλλη μία φορά το πόσο αποφασιστικός είναι ο λαός μας  και πόσα μπορεί να διακινδυνεύσει για να προστατέψει την πατρίδα, την ανεξαρτησία και την βούλησή του».

«Όλοι οι πολίτες μιας χώρας 80 εκατομμυρίων ενώθηκαν και δέθηκαν γύρω από τις αρχές ‘ένα κράτος, ένα έθνος, μία σημαία, μία πατρίδα’ ενάντια στην απόπειρα εισβολής που επιχειρήθηκε να γίνει δια χειρός τρομοκρατών με στρατιωτική αμφίεση».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να βαδίζει προς τους στόχους της αντλώντας θάρρος από τις αξίες της, τις αρχές της και τον ηρωισμό του ένδοξου λαού μας. Στην 94η επέτειο της Ειρηνευτικής Συνθήκης της Λωζάνης, τιμώ την μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και τους ήρωες συμπολεμιστές του και εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τις ψυχές όλων των μαρτύρων μας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και για την ανεξαρτησία μας».