11 Ιουλίου 2017

Άλλαξε χέρια ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά «φιλέτα» της Θεσσαλονίκης

Με 8,45 εκατ. ευρώ

Στην Τrastor ΑΕΕΑΠ και μάλιστα με υψηλό τίμημα, σημάδι του αυξανόμενου- πλέον- ενδιαφέροντος επενδυτών και υποψήφιων αλυσίδων...

... για τις «καλές» εμπορικές πιάτσες, κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά φιλέτα της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή.

Πρόκειται για το πρώην ακίνητο του ομίλου Φωκά επί της οδού Τσιμισκή 64, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το αθλητικό πολυκατάστημα του άλλοτε κραταιού βορειοελλαδίτικου ομίλου F Sport. Το ακίνητο αγοράστηκε χθες, Δευτέρα, οπότε ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, από την πωλήτρια Εθνική Leasing, στην τιμή των 8,45 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης, με χαμηλότερες όμως προσφορές η Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία παρουσιάζει εσχάτως μεγάλη κινητικότητα αλλά και δύο ακόμη εταιρείες, που συνδέονται με ιδιώτες επενδυτές.

Σημειωτέον ότι το τίμημα που είχε ορίσει ως τιμή εκκίνησης η Εθνική Leasing ήταν στα 6,8 εκατ. ευρώ, χαμηλότερο σε σύγκριση με τα 8 εκατ. ευρώ που είχε βγει ως ελάχιστο τίμημα κατά την προηγούμενη διαδικασία μέσα στο 2016. Ωστόσο, η συγκυρία, αυτή την περίοδο, φαίνεται να ευνοεί την πωλήτρια περισσότερο, δεδομένου ότι ήδη οι τιμές έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν σημάδια αύξησης (σ.σ. για τα καλά σημεία στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες), με αντίστοιχη πτώση στις αποδόσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και για τη μίσθωση του ακινήτου από μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου. (Newmoney)