10 Ιουλίου 2017

Η Ρωσίδα δικηγόρος που βάζει σε (νέους) μπελάδες τον Τραμπ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μπορεί ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ να αρνείται κάθε θέση με τη Ρωσία και τα όσα του αποδίδονται περί συνεργασίας προεκλογικά, αλλά έρχεται ο ίδιος του (δείτε τις εικόνες)...


... ο γιος να τον… διαψεύσει.

Και δεν είναι ο μόνος, φυσικά. Η νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως από τους New York Times. Σύμφωνα με αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος (ο γιος του προέδρου), ο γαμπρός του Τραμπ και σύζυγος της Ιβάνκα Τζάρεντ Κούσνερ και ο (τότε) επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, συναντήθηκαν τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία έχει… "άκρες" στο Κρεμλίνο.

Όπως ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, η συνάντηση έγινε ανάμεσα στη Ρωσίδα δικηγόρο και τον γιο του Τραμπ αλλά παρουσία του Μάναφορτ και του Κούσνερ. Αλλά για όλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήξερε τίποτα. «Δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε» στη συνάντηση που έγινε το 2016.

Κατά τους Times, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλέσουν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, όπως ανέφερε ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του Τραμπ.

Ο γιος του Τραμπ δεν έχει αρνηθεί ότι συνάντησε την Βεσελνίτσκαγια. Το αντίθετο μάλιστα. "Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον", είπε ο γιός του προέδρου, σύμφωνα με τους Times.

"Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας", τόνισε ο γιος του Αμερικανού προέδρου.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται λίγες μέρες μετά την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της παρουσίας των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμβούργο για τη G20. Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.