3 Ιουλίου 2017

"Εμπόδια από το ελληνικό κράτος στην λατρεία των μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης"

Λένε συνειδητά ψέμματα, επειδή η εντολή είναι να δυσφημούν την Ελλάδα

Ανακοίνωση τουρκόψυχου συλλόγου Θεσσαλονίκης
Η Ελλάδα καταπιέζει και επιφέρει ανοιχτά χτυπήματα στην ελευθερία λατρείας...


.. των πολιτών της-μελών διαφορετικών θρησκειών.

Την Δευτέρα μπαίνει κλειδί στον χώρο λατρείας του συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι που ζούν στην Θεσσαλονίκη κάνοντας χρήση των νόμιμων και συνταγματικών τους δικαιωμάτων, έστησαν εδώ και 12 χρόνια τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης, στον οποίο εκεί οι ομογενείς μας κάνουν τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες τους.

Σύμφωνα με το καταστατικό, συνέστησαν με δικές τους δυνατότητες έναν χώρο λατρείας για να μπορούν να προσεύχονται, αλλά στον χώρο αυτό το ελληνικό κράτος διαμέσου της αστυνομίας θα βάλει κλειδαριά στις 13:00 στις 3 Ιουλίου. Η πύλη του χώρου ο οποίος βρίσκεται εντός του συλλόγου και στον οποίο τα μέλη προσεύχονταν, με αδιανόητο τρόπο θα σφραγιστεί από το ελληνικό κράτος. Μάλιστα η πύλη αυτού του χώρου λατρείας είναι μέσα στον σύλλογο. Μα πως γίνεται και αυτό το τμήμα που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν να κλείνει και για ποιους λόγους;

Όπως είναι γνωστό στην Θεσσαλονίκη ανοιχτό τζαμί δεν υπάρχει, αλλά ακόμη και στον χώρο λατρείας που με ίδιες περιορισμένες δυνατότητες στήθηκε υπό την αιγίδα του συλλόγου και στον οποίο γίνονται προσευχές τις παρασκευές και στα Μπαϊράμια, μπαίνει σφραγίδα. Έτσι οι περίπου 4.000 μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη πλέον δεν θα μπορούν να κάνουν τις προσευχές τους τις παρασκευές και στα Μπαϊράμια.

Όσο και αν ως διοίκηση του συλλόγου ζητήσαμε πολλές φορές από τις κρατικές υπηρεσίες να μας αποδοθεί ένα τζαμί, μέχρι τώρα το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Έτσι το αποτέλεσμα είναι πως ούτε τζαμί αποδίδεται, ούτε επιτρέπεται η λατρεία υπό την αιγίδα του συλλόγου. Πρόκειται για κανονική παραβίαση ανθρώπινου και θρησκευτικού δικαιώματος.

Αυτό για την Ελλάδα που υποστηρίζει διεθνώς πως σέβεται το δίκαιο, πως όλες οι μειονότητες ζουν εντός της σε ευημερία, πως αποτελεί μοντέλο για την Ευρώπη και μάλιστα ότι τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα, αποτελεί μια ξεκάθαρη ένδειξη πως στην Ελλάδα δυστυχώς ασκούνται πιέσεις στην θρησκευτική ελευθερία. (facebook, αντιφωνητής)

Σχόλιο: Η γλώσσα που χρησιμοποιούν δείχνει διάφορα. Η ορολογία περί "ελληνικού κράτους" είναι ξεκάθαρα αυτή που χρησιμοποιείται από τους πράκτορες τουρκικών συμφερόντων, επιδιώκοντας να αποξενώσει τους μουσουλμάνους πολίτες από την Ελλάδα.

Επίσης μας κάνει εντύπωση πως ενώ σε παλιότερα δημοσιεύματα τουρκόψυχων ιστοσελίδων γινόταν λόγος για το μεστζίτ αυτό με την ονομασία "Οθωμανικό" - "Osman", τώρα απλά γράφουν περί "χώρου λατρείας". Προφανώς επειδή θέλουν να βγάλουν νόμιμη άδεια δεν θέλουν πια να αναφέρουν τον μεστζίτ με την επωνυμία που οι ίδιοι είχαν αποδώσει, για να δείξουν έτσι ένα πρόσωπο πιο ήπιο…

Τα λόγια είναι φτώχεια, ήταν παράνομος ο χώρος και για αυτό πρέπει να κλείσει.