26 Ιουλίου 2017

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν τον Α. Λοβέρδο στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Υιοθέτησαν το αίτημα Νικολόπουλου

Την πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου για την παραπομπή του Ανδρέα Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας υιοθέτησαν...


... οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, θεωρώντας ότι… θίχτηκαν από δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος είχε μιλήσει για μέλη στημένων εξεταστικής Επιτροπής και προαποφασισμένα πορίσματα. «Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως», έλεγε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν αυτής της δήλωσης, ο Ν. Νικολόπουλος πρότεινε να σταλεί η εν λόγω επιστολή  στην επιτροπή Δεοντολογίας, διότι  «αν ήταν βουλευτής της ΧΑ, θα είχαν ξηλωθεί τα έδρανα, θα τον έβγαζαν από την αίθουσα». Άμεσα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης συνηγόρησε στο αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης σχολίασε ότι κάθε συνάδελφος έχει το  δικό του ύφος και προσέθεσε ότι  προσωπική προσβολή προς κάποιο συνάδελφο αυτή η επιστολή δεν περιλαμβάνει. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας επανήλθε στο αίτημα Νικολόπουλου για παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας ενώ η Αννέτα Καββαδία ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον κ. Λοβέρδο εγωκεντρικό.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, αν και ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με όσα λέει στην επιτροπή του ο Α. Λοβέρδος, σημείωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις δικές του κρίσεις.  Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «ενημερώθηκα πως σήμερα η πλειοψηφία της στημένης Εξεταστικής με τα προαποφασισμένα πορίσματα και τους κατασκευασμένους μάρτυρες, χωρίς να αναγνώσει την σύντομη απάντησή μου στην υβριστική επιστολή τους, επιδόθηκε σε αυτό που έχει συνηθίσει: στις ύβρεις και τον λαϊκισμό.

Αν είχαν και στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια θα με καλούσαν να τα πουν μπροστά μου ώστε να μπορώ να τους απαντήσω. Η δειλία τους όμως δεν τους το επέτρεψε.  Μετά λοιπόν τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από μέλη της πλειοψηφίας διαπιστώνω ότι όσα δήλωσα και έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ μα πάρα πολύ επιεική. Με την σημερινή τους ιταμή συμπεριφορά Βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδειξαν ότι επειδή έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά πράγματι έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο πολιτικού ευτελισμού και ηθικής εξαχρείωσης.

Τους ενημερώνω πως θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις. Όσο για την παραπομπή των πρακτικών και των δηλώσεών μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας θερμές ευχαριστίες γιατί με αυτή τους την απόφαση μου δίνουν το βήμα που μου στέρησαν σήμερα».