26 Ιουλίου 2017

Και η Γαλλία κατά των αμερικανικών κυρώσεων στην Ρωσία

Πλήττονται γαλλικές επιχειρήσεις

Οι νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ρωσίας και του Ιράν που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα έχουν «έκνομες» επιπτώσεις, διότι...
... υπάρχει ο κίνδυνος να πλήξουν ευρωπαϊκές εταιρείες, επισήμανε η γαλλική διπλωματία.

«Αυτό το νομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί, θα επιτρέψει την θέσπιση μέτρων σε βάρος ευρωπαϊκών φυσικών ή νομικών προσώπων (…). Εξαιτίας αυτού, οι επιπτώσεις που θα έχει αυτό το κείμενο εκτός της χώρας μοιάζουν έκνομες σε σχέση με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ Ανιές Ροματέ.

«Προκειμένου να προφυλαχθούμε από τις εξωεδαφικές αυτές επιπτώσεις της αμερικανικής νομοθεσίας (ή άλλων νομοθεσιών), θα πρέπει να εργαστούμε για την υιοθέτηση των δικών μας διαθέσιμων μέσων σε εθνικό επίπεδο και την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μέσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συμπλήρωσε η ίδια.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, προκαλώντας την οργή της Ευρώπης, καθώς επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα.