6 Ιουλίου 2017

Η Γερμανία απαγόρευσε και βίντεο με ομιλία Ερντογάν!

Η Γερμανία που έκανε τα πάντα για να εμποδίσει την συνάντηση Ερντογάν με Τούρκους κατά την διάρκεια τη συνόδου των G20, απαγόρευσε και δημοσίευση βίντεο...
... με ομιλία Ερντογάν.

Μια νέα ανακοίνωση ήρθε από την Γερμανία σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στο Αμβούργο για την σύνοδο των G20. Γερμανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι κατάλληλο οι δηλώσεις που θα κάνει ο Ερντογάν στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας στην Γερμανία, να μεταδοθούν αργότερα ως βίντεο-ομιλία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφιρ σε δήλωση του είπε πως "Εξ ονόματος της Γερμανίας, για μια ακόμη φορά επιθυμώ να τονίσω πως για τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει προ πολλού αίτημα προς το υπουργείο Εξωτερικών". Ο εκπρόσωπος είπε πως η βιντεοσκόπηση και μετάδοση του βίντεο σε εκδηλώσεις εμπίπτει στα πλαίσια της απαγόρευσης.

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να κάνει ο Ερντογάν ομιλία στην Γερμανία προς τους Τούρκους, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ είχε αναφέρει πως λόγω της έντασης με την Τουρκία "δεν ήταν κατάλληλο".

Όταν ρώτησαν τον Γκάμπριελ εάν ο Ερντογάν θα μιλήσει σε Τούρκους μέσα σε πρεσβεία ή προξενείο, αυτός απάντησε πως "Αυτό είναι μια απόφαση των Τούρκων". (sondakika, tourkikanea)