5 Ιουλίου 2017

Ο ρωσικός «Εξολοθρευτής» επιχειρεί στην Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακό βίντεο με τον ρωσικό «Εξολοθρευτή 2», «συνοδευτή αρμάτων»

Πρόκειται για το τεθωρακισμένο που φωτογραφήθηκε στην συριακή βάση Χμεϊμίμ και σύμφωνα με πληροφορίες είναι (δείτε το βίντεο)...

... το μόνο πλήρως επιχειρησιακό ΒΜΡΤ-72 μέχρι στιγμής.

Ο ίδιος ο  Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσσαντ, ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοβ, ο οποίος του έδειξε και άλλα συστήματα και όπλα που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία.

Aνεπιβεβαίωτες αναφορές φέρουν τον Συριακό Στρατό έτοιμο να χρησιμοποιήσει ΒΜΡΤ-72 στην επιχείρηση προώθησής του στο Ντεϊρ Εζόρ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο «εξολοθρευτής 2» διαθέτει ένα δίδυμο αυτόματο πυροβόλο 2Α42 των 30 χιλ. με αναχορηγία 900 βλημάτων, καθώς και ένα ομοαξονικό πολυβόλο ΡΚΤ των 7,62 χιλ. στον πύργο. Επιπρόσθετα, το τεθωρακισμένο φέρει τέσσερις εκτοξευτές κατευθυνομένων αντιαρματικών πυραύλων τύπου Αtaka (9Μ120-1 ή 9Μ120-1F/4) για την εμπλοκή στόχων σε απόσταση έως και έξι χιλιομέτρων, παρέχοντας προστασία στα άρματα μάχης που υποστηρίζει. Δύο αυτόματοι εκτοξευτές βομβίδων AG-17D συμπληρώνουν τον οπλισμό.