9 Ιουλίου 2017

Άλλη μια υπηρεσία πληροφοριών αναζητά ειδικούς πράκτορες

Για μια ακόμη φορά το «πρότυπο» του Τζέιμς Μποντ, αυτό του κατασκόπου με τις υπεράνθρωπες δυνατότητες έρχεται να συνθλιβεί από την πραγματικότητα, όπως...
... προκύπτει και από τη γαλλική υπηρεσία, η οποία μετά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, αναζητά… φυσιολογικούς ανθρώπους για να κάνει τη δουλειά της, αρκεί να είναι εξειδικευμένοι!

Στόχος είναι η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της γαλλικής DGSE (Direction Générale de la Sécurité Extérieure) για την καταπολέμηση κυρίως της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του φλέγοντος ζητήματος της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τη θωράκιση της Γαλλίας από τους κινδύνους.

Τα κυριότερα προσόντα που αναζητούν λοιπόν ο γαλλικές ξυστικές υπηρεσίες είναι η γλωσσομάθεια, κυρίως γνώση σπανίων γλωσσών (ρωσικά, κινεζικές και αφρικανικές διάλεκτοι, παστούν, φαρσί κ.λπ.) που θα διευρύνει τις δυνατότητες πρόσβασης σε πηγές πληροφοριών στην πηγή του προβλήματος, καθώς επίσης και ειδικών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να «χτίσουν» τον δικό τους «στρατό» στον κυβερνοχώρο, ο οποίος θα έχει αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες…

Η γαλλική υπηρεσία έχει σαν στόχο να αυξάνει το δυναμικό της με 500-600 νέους υπαλλήλους, ώστε μέχρι το 2019 να έχει ξεπεράσει σε σύνολο τα 7.000 νέα στελέχη. Η προσέλκυση ανταγωνιστικών υποψηφίων δεν είναι και η ευκολότερη αποστολή, δεδομένου ότι ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει καλοπληρωμένες δουλειές συνήθως σε πρόσωπα με τέτοιες δεξιότητες.