6 Ιουλίου 2017

Το ομολογούν δημόσια: Οι άνθρωποι θα αντικατασταθούν από μηχανές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί για πολλούς ακόμη και σήμερα να φαίνονται ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κινδυνολογίες και γραφικότητες.

Ωστόσο αποτελούν απτή πραγματικότητα (δείτε τα βίντεο)...
... και δεν μπορούμε παρά να σας προειδοποιήσουμε για το τι έρχεται. Η εποχή της "φαινομενικής" κυριαρχίας των ανθρώπων τελείωσε. Την σκυτάλη παίρνουν οι μηχανές.

Όσο κι αν θυμίζει σενάριο από την πασίγνωστη ταινία Terminator, η τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να "πάρει κεφάλι" σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τη βιομηχανική παραγωγή. Δεν είναι λίγες οι πολυεθνικές εταιρείες ανά τον κόσμο (π.χ. Amazon) που έχουν "προσλάβει" στρατιές από εργάτες-ρομπότ.

Φυσικά οι άνθρωποι οδεύουν στον... κάλαθο των αχρήστων. "Η γενιά μας θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια θέσεων εργασίας που θα "θυσιαστούν" στον βωμό της αυτοματοποίησης (τεχνητή νοημοσύνη), όπως αυτοκίνητα με αυτοκαταστροφή και φορτηγά", ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, σε ομιλία του στο Harvad, μία δήλωση που πέρασε στα "ψιλά".

Οι εμπειρογνώμονες από όλη την υφήλιο προβλέπουν ότι κατά την επόμενη δεκαετία, η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τους ανθρώπους κατά τη μετάφραση των γλωσσών (έως το 2024) και την οδήγηση φορτηγών (μέχρι το 2027). Προχωρώντας λίγο περισσότερο χρονικά, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους που εργάζονται στο λιανικό εμπόριο (2031), γράφοντας ακόμη και τα άρθρα των New York Times (2049) και κάνοντας χειρουργική επέμβαση (2053)!

Ο ρόλος των ανθρώπων; Πού θα έχουν πάει; Φυσικά κανείς δεν θα μείνει (αρχικά) παραπονεμένος, από τη στιγμή που σχεδόν κανείς δεν θα χρειάζεται να δουλεύει και όλη θα απολαμβάνουν τις... χαρές αυτού του κόσμου παίρνοντας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έχουν δρομολογηθεί όλα και ήδη εφαρμόζονται. Σας φαίνονται τραβηγμένα;