12 Ιουλίου 2017

Αλβανική η Πρέβεζα; Θα απαντήσει κανείς στα σοβαρά; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ταχίρ Βελίου και το κίνημα του και πάλι στο προσκήνιο! Ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα αλλά και δράσεις, επικεφαλής του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία (δείτε το βίντεο)...


... θα μπορεί πλέον να προβαίνει στις προκλητικές του ενέργειες και με την ... «βούλα» του κράτους της Αλβανίας, δεδομένου ότι όπως ανέφερε στο facebook o Βελίου, το κίνημά του «νομιμοποιήθηκε πλέον από τη Δημοκρατία της Αλβανίας».

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα του εθνικιστικού αυτού κινήματος αναφέρει τα ακόλουθα: «Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, το οποίο επιδιώκει τη φυσική ένωση των αλβανικών περιοχών σε ένα μοναδικό ενωμένο εθνικό αλβανικό κράτος, αναγνωρίσθηκε από τη Δημοκρατία της Αλβανίας, σύμφωνα με την απόφαση αρ. 5620 Δικαστηρίου των Τιράνων.

» Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία είναι μια εθελοντική ένωση ατόμων αλβανικής καταγωγής, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, ιδέα, επαρχία, πολιτική άποψη και κοινωνικό υπόβαθρο, που τους ενώνει η φιλοδοξία για φυσική και εθνική απελευθέρωση και επανένωση.

» Ο κύριος στόχος του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία είναι η ενοποίηση των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο αλβανικό έθνος – Ενωμένη Αλβανία, ως τελικός στόχος για τη συνολική λύση του αλβανικού εθνικού ζητήματος από τη νομική πράξη της 28ης Νοεμβρίου του 1912».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ταχίρ Βελίου, δήλωσε ότι «κύριος σκοπός του Κινήματος είναι η απελευθέρωση και η εθνική ενότητα και σύμφωνα με το καταστατικό του, ο στόχος αυτός δεν μπορεί να αλλάξει  μέχρι την πλήρη υλοποίησή του».

Όπως τονίζεται, μάλιστα, «ο χρόνος έχει έρθει για τη θεσμοθέτηση της φιλοδοξίας του αλβανικού έθνους για την εθνική επανένωση, σύμφωνα με μια νομική πράξη της 28ης Νοεμβρίου του 1912 στη Συνέλευση της Αυλώνας, για την Ανεξαρτησία της Αλβανίας από τους εκπροσώπους των τεσσάρων επαρχιών (Βιλαέτια) της Αλβανίας με τα φυσικά και νόμιμα σύνορά της».

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ο Ταχίρ Βελίου, ένας από τους πιο ακραίους εθνικιστές, έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά προκλητικών ενεργειών σε βάρος της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση όπου με μια ομάδα ομοϊδεατών του κατέβασε την ελληνική σημαία από το χωριό Δελβινάκι της Βορείου Ηπείρου και την πάτησε με μίσος, ενώ στη συνέχεια έγραψε στο Facebook:

«Το κίνημα για την "ενωμένη Αλβανία" δεν θα επιτρέψει στους γείτονές μας να παραβιάζουν την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της δημοκρατίας της Αλβανίας. Το κίνημά για την "ενωμένη Αλβανία" είναι έτοιμο να χτυπήσει όλους τους εχθρούς του αλβανικού έθνους». Ακόμα πιο προκλητική ήταν η απάντηση που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR όπου ερωτώμενος για το περιστατικό ανέφερε πώς η Πρέβεζα είναι αλβανική!

Άλλο ένα ενδεικτικό περιστατικό ήταν στις αρχές του έτους όταν κατέβασε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες της Δρόπολης, την έσκισε και στη συνέχεια ανέβασε φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook. Σε ανακοίνωση, μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί αντίποινα στη στάση της Ελλάδας στο Τσάμικο ζήτημα.