20 Ιουλίου 2017

Η συμμορία της «Μεγάλης Αλβανίας» του Ταχίρ Βελίου άνοιξε γραφεία στο Κοσσυφοπέδιο

Η συμμορία του Αλβανού τραμπούκου Ταχίρ Βελίου, ενός ημιπαράφρονα παρακρατικού που ονειρεύεται τη «Μεγάλη Αλβανία», άνοιξε παράρτημα της οργάνωσής της...
... στο Κοσσυφοπέδιο.

Συγκεκριμένα, το «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», όπως επίσημα ονομάζεται, στην πρώτη επέτειο της ιδρύσεώς του και λίγες ημέρες μετά τη νομιμοποίησή του από το αλβανικό κράτος, άνοιξε γραφεία στο Κοσσυφοπέδιο. Πολίτες αλβανικής καταγωγής συγκεντρώθηκαν στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου, προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια των γραφείων της οργάνωσης.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάσθηκε και το βιβλίο «Η Πλατφόρμα της Ενωμένης Αλβανίας» του ισλαμοφασίστα Ταχίρ Βέλιου, γνωστού για τις ανθελληνικές απόψεις του και τις επιδρομές που πραγματοποιεί σε ελληνικά χωριά της Βόρειας Ηπείρου καίγοντας ελληνικές σημαίες και τρομοκρατώντας ηλικιωμένους Έλληνες χωρικούς.

Να σημειωθεί ότι για την ελληνική εθνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου βρίσκεται σε ισχύ το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914), το οποίο προβλέπει τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και την αυτονομία της περιοχής, ανεξάρτητα εάν το σκέλος της αυτονομίας δεν έχει υλοποιηθεί. Ισχύει όμως και δεν έχει αμφισβητηθεί ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Αλβανία.

Ότι κυματίζουν ελληνικές σημαίες στη Βόρεια Ήπειρο είναι πράξη που προστατεύεται από τις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Ήπειρος θα έπρεπε να είναι αυτόνομη.  Η συμμορία του Ταχίρ Βελίου, που αποτελείται από κάτι θρασύδειλους κατσαπλιάδες, διακηρύττει ότι επιδιώκει την ένωση όλων των αλβανικών εδαφών και αποτελεί εθελοντική ένωση Αλβανών στην καταγωγή, ανεξαρτήτου θρησκείας, επαρχίας, πολιτικής άποψης και κοινωνικού υποβάθρου, με κοινό παρονομαστή την αλυτρωτική ιδεολογία.

Οι Αλβανοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι η «Μεγάλη τους Αλβανία» περνά μέσα από την προσάρτηση της Βόρειας Ηπείρου στην Ελλάδα, όπως και ότι οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής συνόρων θα τιμωρηθεί με βαρύτατες συνέπειες πρωτόγνωρες στη βραχύβια ιστορία τους ως «έθνος».