5 Ιουλίου 2017

Μέι: Η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει Ελλάδα αν δεν αντιμετωπίσει το έλλειμμά της

Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αρνήθηκε για άλλη μια φορά τα αιτήματα των Εργατικών για αύξηση των μισθών...
... των δημοσίων υπαλλήλων. «Στην Ελλάδα δεν αντιμετώπισαν το έλλειμμα και είδαμε τι έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

Οποιαδήποτε αντιστροφή της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνησή της ενέχει τον κίνδυνο η Βρετανία να γίνει Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της και αρνήθηκε για άλλη μια φορά τα αιτήματα των Εργατικών για αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αίτημα που αποτέλεσε και τη βασική διαμάχη κατά τη σημερινή συζήτηση.

Ερωτηθείσα για το «ταβάνι» που έχει επιβάλλει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι η Βρετανία θα αντιμετώπιζε μια κρίση παρόμοια με εκείνη της Ελλάδας αν ακολουθήσει τις πολιτικές των Εργατικών για το έλλειμμα. «Να σας υπενθυμίσω τι γίνεται όταν μια χώρα δεν αντιμετωπίζει σωστά το έλλειμμα. Δεν πρόκειται για θεωρητικό ζήτημα. Στην Ελλάδα δεν αντιμετώπισαν το έλλειμμα και είδαμε τι έγινε...» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από την αντιπολίτευση, στο «πάγωμα» των μισθών αντιτίθενται και μέλη των Συντηρητικών, όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, οι οποίοι έχουν δημοσίως παροτρύνει την Μέι να επανεξετάσει το «ταβάνι» που έχει ορίσει.

Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, στηρίζει τη Μέι λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας. (Newmoney)