5 Ιουλίου 2017

Απρόσμενος Γερμανός διαφημιστής των ελληνικών κρασιών

Αποκάλυψε ο ίδιος ο Xοακίμ Φούχτελ ότι έχει στην κάβα του 500 φιάλες!

Μπορεί οι ελληνογερμανικές σχέσεις να περνούν συχνά πυκνά από σαράντα κύματα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει...
... τον Χοακίμ Φούχτελ και την προσωπική του κάβα που φιλοξενεί περισσότερες από  500 φιάλες με ελληνικό κρασί.

Ένα...  καλά κρυμμένο μυστικό αποκάλυψε σήμερα κατά την επίσκεψη του στην  Ανατολική Μακεδονία ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Xοακίμ Φούχτελ.

Το κυβερνητικό στέλεχος που ορίστηκε από την Γερμανίδα Καγελάριο με μοναδικό σκοπό την... ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων αποκάλυψε ότι είναι κάτι παραπάνω από λάτρης του ελληνικού κρασιού. Και μπορεί το επίπεδο των ελληνογερμανικών σχέσεων να μην βρίσκεται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ωστόσο η προσωπική του κάβα με τα ελληνικά κρασιά έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες καθώς αριθμεί πάνω από 500 φιάλες με Ελληνικό κρασί!

Κατά την διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του στο Δημαρχείο Καβάλας ο Φούχτελ έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις οινοποιητικές μονάδες της περιοχής και της Ελλάδας ευρύτερα, λέγοντας ότι στη χώρα μας παράγονται απίστευτης ποιότητας κρασιά.

Αποκάλυψε μάλιστα, πως όταν γιόρτασε τα γενέθλιά του, πρόσφερε στους 450 καλεσμένους του ελληνικό κρασί και είχε αναρτημένη τη διεύθυνση του οινοποιείου, ώστε αν ήθελαν οι καλεσμένοι του, να παραγγείλουν, αναγράφοντας και το λόγο που επέλεξε ελληνικό κρασί, ως δείγμα της φιλίας και της συνεργασίας των δυο λαών. Επίσης, είπε χαριτολογώντας, ότι ήδη η προσωπική του κάβα αριθμεί 500 φιάλες ελληνικό κρασί το οποίο προσφέρει σε όλους τους καλεσμένους που τον επισκέπτονται.

Τέλος, ο Γερμανός αξιωματούχος υπογράμμισε, ότι η συνεργασία που έχει επιτευχθεί όλο αυτό το διάστημα γίνεται με ισοτιμία και απόλυτο σεβασμό τους ενός προς τον άλλο, καλύπτοντας τις ανάγκες που οι ίδιες οι κοινωνίες εκφράζουν. Χαρακτήρισε μάλιστα τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ως μοναδική και φιλόδοξη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει αποδώσει ήδη καρπούς.