11 Ιουλίου 2017

Ανεπίτρεπτη πρόκληση κατά της Ρωσίας σε ελληνικό έδαφος (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία περίοδο που η Ελλάδα θέλει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο την συμμαχία των Ρώσων στην Θράκη, οι γνωστοί «άγνωστοι» προβοκάτορες κατά των ελληνικών δικαίων (δείτε τις εικόνες και το βίντεο)...


... και συμφερόντων, προκάλεσαν καταστροφές στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρει η «Ελεύθερη Θράκη», από τότε που το Μνημείο κατασκευάστηκε από το «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με τον Δήμο και την ευλογία του Μητροπολίτη Άνθιμου, δεν το είχε πειράξει κανένας. Το θρακικό μέσο ενημέρωσης παραθέτει μάλιστα και φωτογραφίες, στις οποίες μπορείτε να δείτε την καταστροφή της μαρμάρινης βάσης, πυλώνων μέχρι και φωτιστικών που φώτιζαν σταυρούς και εικόνες.

Όπως σχολιάζεται μάλιστα από τοπικούς παράγοντες στην Θράκη, η πρόκληση καταστροφών ήταν οργανωμένο σχέδιο κατά των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ άλλοι τις αποδίδουν απλά σε παιδιά. Το μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των τριάντα στρατιωτών της 3ης Μεραρχίας Στρατού από την ρωσική πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι πέθαναν από τύφο κατά την διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου.

Το σύνταγμά τους είχε απελευθερώσει την Αλεξανδρούπολη με τους Ρώσους στρατιώτες να αφήνουν στην ελληνική πόλη την τελευταία τους πνοή. Η επίθεση δεν αποτελεί απλά προσβολή μνήμη στην μνήμη των νεκρών και μάλιστα αυτών που σχετίζονται άμεσα με την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης από τον Τούρκο κατακτητή, αλλά δεν αποκλείεται να συνιστά δείγμα πως κάποιοι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση μια ελληνο-ρωσική προσέγγιση, ειδικά στην Θράκη, όπου ελλοχεύει ο τουρκικός κίνδυνος και η ισλαμοποίηση.