17 Ιουλίου 2017

Αντεπίθεση υπέρ "Νιόνιου" και άγριο "κράξιμο" στον Καρανίκα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Όταν οι άλλοι έφτιαχναν αεροδρόμια-λιμάνια-δρόμους αυτός έπινε σφηνάκια και έστελνε τουίτ στα μποτάκια της Ελένης».

Γενικευμένη οργή ξεσήκωσε (δείτε τις εικόνες)...
... τις τελευταίες ώρες η επιμονή του Νίκου Καρανίκα να αναρτά στο facebook προσβλητικά σχόλια για τον Διονύση Σαββόπουλο αλλά και το κοινό του (δηλαδή εκατομμύρια Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των «συντρόφων» του ίδιου του Καρανίκα).

Η παράδοξη -αν όχι αυτοαναιρούμενη- επιχειρηματολογία ενός συμβούλου του Μαξίμου, κυρίως όμως διχαστικός του λόγος ερέθισαν το δημόσιο αίσθημα για άλλη μία φορά και πυροδότησαν τις ανάλογες αντιδράσεις.Επίσης, φαίνεται πως ελάχιστοι πείστηκαν ότι οι προκλητικές αναρτήσεις του Νίκου Καρανίκα εξαφανίστηκαν λίγο αφ' ότου έγιναν αντιληπτές και άρχισαν να διαδίδονται εξαιτίας της παρέμβασης κάποιου «δακτύλου».

Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει ο ίδιος ο Καρανίκας, υποσχόμενος, μάλιστα, ότι θα επανέρχεται γράφοντας «θα το κατεβάζουν, θα ανεβαίνει». Όπως σχολίασε γνωστός δημοσιογράφος αποδίδοντας όμως μια γενικότερη αίσθηση «ο Καρανίκας έκανε νέα ανάρτηση περί Σαββόπουλου, αλλά πάλι την έσβησε. Μιλάμε για ευθύτητα χαρακτήρα ή για πολύ δυνατές καρπαζιές από πάνω».

Στην πλειονότητά τους ανώνυμοι και μη χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καυτηριάζουν την στάση του Νίκου Καρανίκα, τονίζοντας ότι ως σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού θα όφειλε να απέχει από την αμετροέπεια και τις δημόσιες επιθέσεις σε μια προσωπικότητα που έχει συμβάλλει όσο ελάχιστοι στη διαμόρφωση του νεοελληνικού πολιτισμού όσο ελάχιστοι άλλοι.

Στα σχόλια όσων «απαντούν» στον Καρανίκα επισημαίνεται επίσης η μεγάλη ηθική αντίφαση: Άνθρωποι σαν τον Νίκο Καρανίκα υποστηρίζουν με ενθουσιασμό μια «αριστερή» κυβέρνηση που όμως έχει εφαρμόσει κάθε είδους αντιλαϊκό μέτρο και ταυτόχρονα οι ίδιοι θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να λοιδωρούν όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Χαρακτηριστικά, ο Καρανίκας αποκαλεί ακόμη και την Αριστερά που δεν είναι του γούστου του σαν «γλίτσες του παρελθόντος», ενώ τον ίδιο τον Σαββόπουλο τον θεωρεί «αμοράλ».   Σε όλα αυτά, το facebook και το twitter απαντούν στον Νίκο Καρανίκα με σχόλια όπως τα ακόλουθα: