21 Ιουλίου 2017

"Θα υπερασπιστούμε τις εταιρείες που συναλλάσσονται με την Τουρκία"

Αποφασισμένη η Γερμανίδα υπ. Οικονομίας

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις γερμανικές εταιρίες να επενδύσουν στην Τουρκία με το πολιτικό κλίμα που ισχύει...


... σήμερα στη χώρα, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

«Αν ευυπόληπτες γερμανικές εταιρίες τοποθετούνται ξαφνικά σε 'μαύρες λίστες' και χαρακτηρίζονται υποστηρικτές της τρομοκρατίας, τότε διαμορφώνεται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις στην Τουρκία», είπε η Τσίπρις. Πρόσθεσε: «Η γερμανική κυβέρνηση και εγώ ασφαλώς θα υπερασπιστώ τις γερμανικές εταιρίες από εντελώς αδικαιολόγητες και ακατανόητες κατηγορίες. Αυτό ισχύει επίσης πρωτίστως για τους υπαλλήλους γερμανικών εταιριών».

Η γερμανική εμπορική ένωση BGA ανέφερε πως οι εξαγωγές προς την Τουρκία θα μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, αν η κυβέρνηση εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει εναντίον της Τουρκίας μετά τη σύλληψη ενός Γερμανού ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός δημοσιογράφου με διπλή υπηκοότητα, γερμανική και τουρκική.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της γερμανικής ένωσης εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων DIHK ανέφερε σήμερα πως είναι δύσκολο να φανταστεί γερμανικές εταιρίες να επενδύουν στην Τουρκία δεδομένης της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί από τις επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η αβεβαιότητα μεταξύ των γερμανικών εταιριών είναι σημαντικά αισθητή μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Φόλκερ Τράιερ, επικεφαλής εξωτερικού εμπορίου της DIHK. «Οι τρέχουσες εξελίξεις αυξάνουν σημαντικά αυτή την αβεβαιότητα», πρόσθεσε ο Τράιερ. «Σε αυτό το περιβάλλον είναι δύσκολο να σκεφθώ ότι γερμανικές εταιρίες θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στην Τουρκία», είπε.