12 Ιουλίου 2017

Και «αόρατο» πυρηνικό τρένο με πυραύλους ετοιμάζει η Ρωσία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ικανοί να εξαφανίσουν ολόκληρες χώρες

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία εργάζεται ακατάπαυστα προκειμένου να κατασκευάσει ένα πυρηνικό τρένο «Stealth» και να αναπτύξει (δείτε το βίντεο)...


... πυρηνικό πύραυλο βάρους 100 τόνων, γνωστού και ως “Satan 2”, που θα μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρες χώρες από το χάρτη σε μια περίοδο όπου επικρατεί ένταση και αναβρασμός στη διεθνή σκηνή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το τρένο-φάντασμα Μπαργκούζιν, που μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους και λειτουργεί ως εξέδρα εκτόξευσης, θα μπορεί να διανύσει απόσταση 2.400 χιλιομέτρων ημερησίως και θα είναι «μεταμφιεσμένο» σε εμπορικό ή επιβατικό τρένο, ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο να αναγνωριστεί η πραγματική του ταυτότητα, ενώ ο  αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωσή τους αρχίζουν άμεσα.

Ο πύραυλος RS-28 Sarmat, που το ΝΑΤΟ αποκαλεί “Satan 2”, διαφεύγει τα εχθρικά ραντάρ, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα επτά χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σχεδιάστηκε ώστε να παρακάμπτει τις αντιπυραυλικές ασπίδες. Μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές 40 μεγατόνων, δηλαδή 2.000 φορές ισχυρότερες από τις ατομικές βόμβες που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945. Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες φωτογραφίες του μεγαλύτερου πυραύλου που διαθέτει η Ρωσία στο οπλοστάσιό της τον περασμένο Οκτώβριο.

Επιπρόσθετα, ο RS-28 Sarmat πρόκειται να αντικαταστήσει τον R-36 Voevoda και αναμένεται να έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων, επιτρέποντας στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του Λονδίνου και άλλων ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων αλλά και να πλήξει στόχους στις δυτικές και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το τρένο, που μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσει την πορεία του στις ράγες για να αναπτύξει τις εξέδρες εκτόξευσης. Οι πρώτες δοκιμές λέγεται ότι έλαβαν χώρα τον περασμένο Νοέμβριο. Το 2016 το ρωσικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου Yars RS-24 στη διάρκεια της παρέλασης για τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων επί των Ναζί, αλλά δεν υπήρξε ίχνος του RS-28 Sarmat.

Σημαντική είναι και η δήλωση του Ρώσου ειδικού σε θέματα άμυνας, Βίκτωρ Μουρακόφσκι, ο οποίος τόνισε ότι τα νέα τρένα θα αποτελούν «εφιάλτη» για τους ξένους κατασκόπους. Οι πύραυλοι στα νέα τρένα θα ζυγίζουν λιγότερο από 47 τόνους, καθιστώντας έτσι αποτελεσματικότερα τα νέα πυρηνικά τρένα.