4 Ιουλίου 2017

"Απερίσκεπτη ενέργεια της Ελλάδας να ανοίξει πυρ"!

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία!

Ελληνικά χωρικά ύδατα, ή διεθνή ύδατα; Αυτό είναι το ερώτημα, πάνω στο οποίο βασίζεται όλη η υπόθεση του νέου περιστατικού έντασης...
... στο Αιγαίο. Το "θερμό επεισόδιο" που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο έχει... εξέλιξη.

Κι αυτή έρχεται από την τουρκική κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με το τουρκικό Anadolu, η Τουρκία είναι δυσαρεστημένη με τον τρόπο που η Ελλάδα χειρίστηκε την υπόθεση και την καταδικάζει ανοιχτά! Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Anadolu, η Τουρκία χαρακτηρίζει "απερίσκεπτη ενέργεια" την απόφαση του ελληνικού Λιμενικού να ανοίξει πυρ εναντίον του φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, νωρίτερα το μεσημέρι, ανοιχτά της Ρόδου!

Νωρίτερα, η Τουρκία έστειλε τρία πλοία στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πλοίο, έχει ήδη "δέσει" στο λιμάνι της Μαρμαρίδας. Την είδηση μεταφέρει το τουρκικό δίκτυο Anadolu και είναι φανερό πως οι Τούρκοι προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.

Αυτά που αναφέρει το Anadolu είναι ενδεικτικά: Μεταφέρει (ανώνυμες) πηγές του τουρκικού υπουργείο Εσωτερικών και τονίζει πως το ελληνικό Λιμενικό "φέρεται να έριξε προειδοποιητικές βολές".

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ωστόσο, είναι πως στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως το περιστατικό έγινε σε διεθνή ύδατα, την ώρα που το ελληνικό Λιμενικό, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ξεκάθαρα πως την στιγμή που προσέγγισε το τουρκικό πλοίο, έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Το Anadolu τονίζει επίσης πως τα τρία πλοία που έστειλε η Τουρκία στο σημείο, συνόδευσαν το πλοίο σε τουρκικά ύδατα.