26 Ιουλίου 2017

Το φετινό μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ είχε κάτι διαφορετικό... (BINTEO)

Γιώργος Παπαδάκης, εκ μέρους του Ουράνιου Τόξου: "δηλώνω ότι είμαι Τούρκος"

Ως μία καλή ευκαιρία διαφήμισης του DEB έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ. Δεν μιλάμε (δείτε το βίντεο)...


... απλά για την μνήμη ενός ανθρώπου, αλλά για την πολιτικοποίηση της επετείου του θανάτου του, με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος που εκείνος ίδρυσε, να αξιοποιεί την τελετή για να θυμίσει το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει το DEB στην περιοχή.

Αυτό συνέβη και στην χθεσινή τελετή, που ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς σε αυτήν προστέθηκαν φωνές οργανώσεων και κομμάτων, εκτός από την Τουρκία, και από την Ελλάδα όπως και από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Βουλγαρία, Σκόπια και αλλού.

Τουλάχιστον 14 λεωφορεία μισθώθηκαν προκειμένου να μεταφερθούν μέλη της μειονότητας στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Την Δευτέρα 24 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τον θάνατο του και το DEB, το κόμμα-συνέχεια της πολιτικής του, φρόντισε για τη μνήμη του.   Με τον χαρακτηρισμό του "ηγέτη" της μειονότητας το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) και η οικογένεια Σαδίκ πραγματοποίησαν τις εκδηλώσεις μνήμης που ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή και ολοκληρώθηκαν στις 8 το απόγευμα με μεβλίτ και φαγητό στα κεντρικά γραφεία του DEB που βρίσκεται στο δρόμο Κομοτηνής - Καρυδιάς.

Θυμίζουμε ότι ο Αχμέτ Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.

Στο μικρόφωνο ανέβηκε πρώτος ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος άδραξε της ευκαιρίας για να μιλήσει για τον "ηγέτη", τα έργα και τις ημέρες του, αλλά και για όσα επιδιώκει να κάνει σήμερα το κόμμα που ίδρυσε εκείνος.

Ο λόγος δόθηκε στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, αλλά και στον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του προέδρου της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. Παρόντες φυσικά στην τελετή  η οικογένεια Σαδίκ, η χήρα Ισίκ, ο γιος Λεβέντ και η κόρη Φουντά.

Γ. Παπαδάκης: "Αν το να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα είναι έγκλημα, τότε δηλώνω ότι είμαι Τούρκος"
 "Αν το να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα είναι έγκλημα και γι' αυτό μπορείς να προφυλακιστείς, τότε δηλώνω ότι είμαι Τούρκος", δήλωσε στο χθεσινό μνημόσυνο ο Γιώργος Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου.

Τον Γιώργο Παπαδάκη τον γνωρίσαμε στην Κομοτηνή ήδη από πέρσι ως διευθυντή επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, καθώς είχε συμμετάσχει στην πορεία που είχε διοργανώσει το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας. Είχε διαφημίσει το κόμμα του και είχε ευχηθεί βουλευτική έδρα στο DEB.

Τον είδαμε ξανά στο χθεσινό μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, να ευχαριστεί τον εκλιπόντα που τον έμαθε να προβληματίζεται και να δηλώνει δυστυχής που δεν τον γνώρισε από κοντά. Θυμήθηκε όταν σε ηλικία 17 ετών είδε στην τηλεόραση τον Αχμέτ Σαδίκ και προφυλακίζεται και σχολίασε "και σήμερα να πεις δημόσια ότι είσαι Τούρκος δεν ακούγεται ωραία, δεν προφυλακίζεσαι, αλλά είναι πρόκληση" και δήλωσε ικανοποίηση γιατί το κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ "αναγεννάτε, δυναμώνει, είδαμε τι κατάφερε το 2014", είπε χαρακτηριστικά.

Στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ
Πρέπει να σκοτώσουμε τον φόβο μέσα μας, ο δρόμος είναι μακρύς, ζητάμε δικαιοσύνη και ισότητα για τους μουσουλμάνους που ζούνε σε αυτήν την χώρα και εμείς ευχόμαστε αυτήν την χώρα ο Θεός να την έχει στο καλύτερο επίπεδο οικονομικά, αξίζουμε ισότητα και δικαιοσύνη, ήταν τα λόγια του προέδρου της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, που επίσης ήταν παρών στο χθεσινό μνημόσυνο για τον Αχμέτ Σαδίκ. (xronos.gr)