10 Ιουλίου 2017

B. Yildirim: Η Λευκωσία να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες για τους υδρογονάνθρακες

Με νέες προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλεί ευθέως τη Λευκωσία, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως μεταδίδει το Reuters...
... o Binali Yildirim μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη τόνισε πως τα αποθέματα υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου ανήκουν και στους Τουρκοκύπριους, καλώντας τη Λευκωσία να αποφύγει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και εκείνα των Τουρκοκυπρίων.

“Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να αποφύγει ενέργειες που δεν βοηθούν την ειρήνη και τους συμβουλεύουμε να μην προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο” υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ εισέρχεται στη σημαντικότερη ως σήμερα φάση, καθώς η πλωτή εξέδρα «West Capella» του ενεργειακού κολοσσού Total, πλέει το πρωί της Δευτέρας νότια της Κρήτης, με προορισμό το Οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου αναμένεται να φθάσει τα ξημερώματα της Τετάρτης.