9 Ιουλίου 2017

Εξάρθρωση τεραστίου δικτύου 87.000 παιδόφιλων!

Η παγκόσμια πανδημία παιδικής πορνογραφίας έρχεται πάλι στο φως, μετά την εξάρθρωση τεραστίου παγκοσμίου κυκλώματος παιδεραστίας, που πέτυχαν οι γερμανικές αρχές.

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα...


... με το όνομα “Elysium” χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο παιδεραστίας, που υπήρχε από το τέλος του 2016 και ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω του Darknet, ενός κρυμμένου μέρους του Διαδικτύου που δεν καταχωρείται στις μηχανές αναζήτησης. Ο ιστότοπος χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την ανταλλαγή βίντεο και εικόνων παιδιών και βρεφών, που κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά.

Σύμφωνα με το γερμανικό διεθνή ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Deutsche Welle: "Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο ιστός ήταν σε λειτουργία από το τέλος του 2016 και ότι ήταν προσβάσιμος μόνο μέσω του darknet, ενός τμήματος του διαδικτύου που δεν μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας συμβατικές μηχανές αναζήτησης, αλλά απαιτεί τη χρήση λογισμικού κρυπτογράφησης".

Σύμφωνα με τις αρχές της Φρανκφούρτης, υπήρξαν επίσης καταγραφές "σοβαρότατης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών", όπως βία κατά των παιδιών και κακοποίηση βρεφών. Η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε επίσης για ραντεβού εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών. Οι περισσότεροι από τους υπόπτους συνελήφθησαν στις χώρες της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι συμμετείχαν και οι ολλανδικές αρχές στην υπόθεση: "Σίγουρα περιμένουμε πράγματα που είναι σημαντικά και για τις Κάτω Χώρες, αλλά προς το παρόν δεν είναι ακόμη δυνατό να ξέρουμε σε ποιο βαθμό."

Δυστυχώς η εξάρθρωση του δικτύου των περίπου 90.000 ατόμων δεν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία, καθώς μια άλλη πλατφόρμα παιδεραστίας σε απευθείας σύνδεση στο Darknet, που ονομάζεται Playpen, διαλύθηκε νωρίτερα φέτος και ο 58χρονος Αμερικανός Steven Chase καταδικάστηκε σε 30 χρόνια σε φυλάκιση.

Ο Chase θεωρήθηκε υπεύθυνος για την ύπαρξη του Playpen, ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 και είχε 150.000 ενεργούς παιδεραστές χρήστες.