9 Ιουλίου 2017

Αλβανία: Η κυβέρνηση θα κατεδαφίσει 75 κτίσματα στη Β. Ήπειρο

Τα μηχανήματα της Εθνικής Επιθεώρησης Εδαφικής Άμυνας (IKMT) έχουν επιστρέψει στον Αυλώνα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα που προοιωνίζει την κατεδάφιση...


... κτισμάτων στις βορειοηπειρωτικές ακτές.

Αυτή τη φορά, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, οι εργασίες της IKMT θα εστιασθούν κατά μήκος της ακτής από τη Ράδιμα (Radhimë) έως την Ορίκουμ (Orikum). Οι μπουλντόζες βρίσκονται ήδη στην παραλία της Ορίκουμ και έχει αρχίσει  την κατεδάφιση των οικημάτων που εδώ και χρόνια έχουν φτιαχτεί στην ακτή χωρίζοντας τους «ιδιοκτήτες» από τις εγκαταστάσεις τους.

Η δράση αυτή θα συνεχισθεί σε όλο το μήκος της παραλίας, όπου εντοπίσθηκαν 75 κτίσματα που σύντομα θα κατεδαφισθούν. Ορισμένα έχουν κλείσει την κυκλοφορία των υδάτων φέρνοντας στη θάλασσα περισσότερα απόβλητα, όπως σημειώνεται. Οι δραστηριότητες  της IKMT θα συνεχισθούν μέχρι να εκκαθαριστεί η περιοχή από τις παράνομες κατασκευές.

Εκείνο που λησμονεί να σημειώσει το αλβανικό δημοσίευμα είναι ότι όλα τα κτίσματα που η κυβέρνηση Έντι Ράμα χαρακτηρίζει παράνομα, είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Δεν έτυχε ακόμη να βρουν παράνομο κτίσμα, σε όλη την χώρα, που να ανήκει σε Αλβανό.