5 Ιουλίου 2017

Η συνιδρυτής του φιλελεύθερου τζαμιού του Βερολίνου τέθηκε υπό 24ωρη προστασία

H συνιδρυτής του πρώτου «φιλελεύθερου τζαμιού» του Βερολίνου, το οποίο επέτρεψε την είσοδο σε άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της κοινότητας...
... των LGBT, έχει τεθεί υπό την 24ωρη προστασία της Αστυνομίας μετά από τις εκατοντάδες απειλές που έλαβε κατά της ζωής της.

Η Seyran Ates, ακτιβιστής των δικαιωμάτων των γυναικών και δικηγόρος που είναι ένας από τους επτά ιδρυτές του φιλελεύθερου τζαμιού, δήλωσε ότι δεν της προκαλεί έκπληξη η αντίδραση, καθώς το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί την "καρδιά" ενός κινήματος που "ανατρέπει τις πατριαρχικές αξίες".

Η Ates, απτόητη, ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα και άλλων ίδιας φιλοσοφίας τεμενών, τα οποία θα ανοίξουν σύντομα στο Freiburg, στην Κολωνία και στην Ελβετία. Στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, ένα ακόμη «φιλελεύθερο τζαμί» θα ανοίξει εντός ενός έτους.

Το τζαμί, το οποίο άνοιξε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας λιγότερο από ένα μήνα πριν, έχει αναστρέψει βασικούς μουσουλμανικούς κανόνες. Επιτρέπει στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των μουσουλμανικών δογμάτων να προσεύχονται από κοινού, παρέχει ίσα δικαιώματα στους άνδρες και τις γυναίκες και είναι φιλικό προς την ΛΟΑΤ κοινότητα. Επιπλέον, επιτρέπει σε γυναίκες να γίνουν ιμάμηδες και παράλληλα τις απαγορεύει να εισέλθουν στην περιοχή προσευχής με μπούρκα ή νικάμπ.