3 Ιουλίου 2017

Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής του ΑΝΤ-1 Μίνως Κυριακού

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου, σε ηλικία 75 ετών, από ανακοπή καρδιάς ο ιδρυτής του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 Μίνως Κυριακού, ένας από...


... τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, που πρωταγωνίστηκε από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μίνως Κυριακού υπέφερε από προβλήματα υγείας. Σε ανακοίνωση της Οικογένειας Κυριακού αναφέρεται:

«Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα. Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού».

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2. Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του, Θοδωρής, στο Πόρτο Χέλι, ενώ, μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.

Εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.