13 Ιουνίου 2017

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ισραηλινοί Sayeret Matkal θα πολεμήσουν εναντίον μας στην Κύπρο αν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε τίτλο «οι Ισραηλινοί θα σώσουν χωριό στην Κύπρο» εάν δεχθεί ένοπλη επίθεση από ξένες κατοχικές δυνάμεις, η Hurriyet αναφέρεται στην μεγαλύτερη ισραηλινοκυπριακή άσκηση (δείτε τα βίντεο)...


... που έχει ποτέ λάβει χώρα με την συμμετοχή 400 Ισραηλινών Sayeret Matkal που είναι οι καλύτερες ειδικές δυνάμεις του Τελ Αβίβ.

Εννοούν βεβαίως ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα θα αποτελέσουν στόχο της IDF. Η άσκηση διαρκεί από τις 7 μέχρι τις 14 Ιουνίου.

«Το Ισραήλ συμμετέχει σε κοινή άσκηση με την “Ελληνο-Κυπριακή Διοίκηση” (έτσι αναφέρουν την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία και δεν αναγνωρίζουν) στο πλαίσιο της οποίας 400 Ισραηλινοί κομάντο θα διασώσουν ‘τα χωριά που έχουν καταληφθεί’, με την υποστήριξη ελικοπτέρων», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Οι Τούρκοι επικεντρώνονται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά διεξάγεται κοινή χερσαία άσκηση Ισραήλ-Κύπρου, ενώ μέσα σε 4 μήνες 3 κοινές ασκήσεις έλαβαν χώρα. Μέχρι αυτή την στιγμή οι ασκήσεις ήταν αεροναυτικές. Πρώτη φορά είχαμε «boots on the ground».

«Οι σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ αναπτύχθηκαν μετά το 2011 και την ισραηλινή επίθεση στο Mavi Marmara», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα και μετά την ανακάλυψη των κυπριακών κοιτασμάτων δίπλα από τα ισραηλινά θα προσθέταμε εμείς. Η Τουρκία τότε είχε διακόψει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, το οποίο στράφηκε προς την Κύπρο καθώς εκεί του προσφέρεται και το απαραίτητο «βάθος» εκπαίδευσης. Πριν από την κρίση με την Τουρκία οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονταν με τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι τονίζουν το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα κατά την διάρκεια άσκησης έρευνας και διάσωσης υπήρχαν και Έλληνες παρατηρητές  Φυσικά οι Ισραηλινοί εξυπηρετούν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα τα οποία στην παρούσα φάση ταιριάζουν με εκείνα της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας.