19 Ιουνίου 2017

Θλίψη των τουρκόψυχων για βελτίωση των S-300

Στενοχωρούνται επειδή θα αντιμετωπίζουμε τα F-35

O Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συζήτησε στην Αθήνα μυστικά με Ρώσους σχετικά με την κατάσταση των S-300.

Στην συνάντηση...
... που έγινε πριν από μια εβδομάδα στο υπουργείο Αμύνης στην Αθήνα, με την συμμετοχή των Ντιμίτρι Σχουγκάεφ, υφυπουργού Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκόρ Ναγκόρνι, υποδιευθυντή Εξωτερικής Πολιτικής και Αλεξάντρ Μικχέεβ, Γενικού Διευθυντή της Ροσομπορονέξπορτ, αναφέρεται πως συζητήθηκαν σημαντικά θέματα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθησαν δύο από τα ευρισκόμενα στην Κρήτη συστήματα S-300PMU1 θα καταστούν άμεσα επιχειρησιακά και εντός έτους θα βελτιωθούν οι ικανότητες του συστήματος. Αναφέρεται πως στην προτεραιότητα είναι οι νέες ρουκέτες που θα αγοραστούν από την Ρωσία να έχουν βεληνεκές 200 χλμ, η ανανέωση του ραντάρ και του λογισμικού του συστήματος, όπως και το κλείδωμα των στόχων.

Αναφέρεται πως η ελληνική πλευρά ζήτησε και πήρε από την ρωσική πλευρά εγγύηση πως η αναβάθμιση του συστήματος σε PMU2 θα μπορεί να εντοπίζει και να σταματά τα αεροσκάφη F-35 που θα αγοράσει η Τουρκία.

Αναφέρεται επίσης πως αποφασίστηκε να γίνουν βήματα με παρόμοιο πρόγραμμα και με βελτίωση του λογισμικού τους, ώστε οι Tor-M1 που έχει η Ελλάδα να μπορούν να εντοπίζουν και να καταστρέφουν τους πυραύλους κρουζ, που έχει η Τουρκία και οι οποίοι βρίσκουν τον στόχο μέσω αισθητήρα υπέρυθρων. Στόχος είναι με 50 εκ. ευρώ να αγοραστούν 20-30 ρουκέτες και να βελτιωθεί το σύστημα.

Αναφέρεται πως μετά από όλες αυτές τις συνομιλίες στην Αθήνα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Κυριάκο Κυριακίδη, μετέβησαν στην Κρήτη όπου βρίσκονται τα συστήματα S-300PMU1 και έγιναν ήδη οι προεργασίες. Τέλος αναφέρεται πως αποφασίστηκε οι S-300PMU1 που έχει η Ελλάδα να βελτιωθούν στο επίπεδο των S-300PMU2 “Favorit”. (birlik)