28 Ιουνίου 2017

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες πυραυλικούς κινητήρες RD-180

Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει πυραυλοκινητήρες, παρά τις κυρώσεις από την αμερικανική πλευρά, αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν, ο οποίος...


... επιβλέπει την κρατική βιομηχανία διαστήματος όπως δημοσίευσε το Ria Novosti.

Ο Ρογκοζίν είπε ότι οι κινητήρες αυτοί είναι από το 1994, αλλά είναι αξιόπιστοι και 'πολύ καλές μηχανές', πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται  ένας νέος κινητήρας. Τον Απρίλιο, ο Γενικός Διευθυντής της βιομηχανίας πυραυλοκινητήρων Γιούρι Βλασόφ, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει τις ΗΠΑ με τους RD-180 μέχρι το 2024-25.

Η αμερικανική εταιρεία ‘Aerojet Rocketdyne Holdings’ είχε προβλέψει ότι μέχρι το 2019 θα είχε κατορθώσει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των κινητήρων AR1, η οποία είχε σκοπό να αντικαταστήσει τους ρωσικούς. (σημ. οι ρωσικοί πυραυλοκινητήρες  εκτοξεύουν δορυφόρους στο διάστημα).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα μοντέλο έργου το BE-4, το οποίο θα αντικαταστήσει τους ρωσικούς RD-180. Το έργο, ωστόσο, δεν έχει τελειοποιηθεί και εκτιμάται ότι το κέρδος είναι πτωχό. Μέσα σε μια εικοσαετία θα ανέλθει στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο στόχος είναι να ανεξαρτητοποιηθούν οι ΗΠΑ από τους ρωσικούς πυραύλους. (cross.bg,echedoros)