13 Ιουνίου 2017

"Oι Γάλλοι δολοφονούν ισλαμιστές για να μη επιστρέψουν στη Γαλλία"

Βρήκαν τρόπο για να μη συνεχίσουν την δράση τους σε γαλλικό έδαφος!

Η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις προσλαμβάνουν ιρακινούς στρατιώτες προκειμένου να δολοφονήσουν...
... Γάλλους υπηκόους του ισλαμικού κράτους στη Μοσούλη. Στόχος είναι να αποτρέψουν, με κάθε μέσο, την επιστροφή αυτών των τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Οι ιρακινοί αξιωματούχοι που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Μοσούλη επιβεβαιώνουν ότι οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις έδωσαν σε ιρακινές μονάδες που εξειδικεύονται στην αντιτρομοκρατία τα ονόματα και τα πορτρέτα περίπου 30 ανδρών, ως στόχους προτεραιότητας.

Αυτή τη στιγμή, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Γάλλων υπηκόων που σκοτώθηκαν από το πυροβολικό και τις χερσαίες δυνάμεις των Ιρακινών, αναφέρει πηγή στην αμερικανική εφημερίδα, χάρη στα δεδομένα και στις πληροφορίες που έδωσαν οι Γάλλοι. Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω επιχείρηση.

 «Οι γαλλικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τους ιρακινούς και διεθνείς συμμάχους τους», αρκέστηκε να δηλώσει, αναφερόμενος στους 1.200 Γάλλους στρατιωτικούς που βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις να ανακαταλάβουν την Μοσούλη. Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται απευθείας στις δολοφονίες τζιχαντιστών -η Γαλλία κατήργησε την θανατική ποινή- και αρκούνται στο να κατευθύνουν τους ιρακινούς στρατιώτες προς τα μέλη του ισλαμικού κράτους γαλλικής υπηκοότητας, αναφέρει πηγή.

«Τους τελειώνουν εκεί ώστε να μην τους έχουν στα πόδια τους στη Γαλλία. Είναι καθήκον τους και είναι λογικό. Στη Γαλλία έγιναν εξάλλου οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις» σχολίασε ένας αξιωματικός του ιρακινού στρατού, ο οποίος εμπλέκεται στις επιχειρήσεις των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

1.700 Γάλλοι μπήκαν στις τάξεις του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Soufan Group, μια οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη και ειδική στα θέματα τρομοκρατίας. Το γαλλικό δίκαιο και Σύνταγμα δεν προσφέρουν προστασία στους πολίτες που παίρνουν τα όπλα εναντίον της κυβέρνησης, εξηγεί ο Michel Verpeaux, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne, του Παρισιού.

Οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις κυκλοφορούν συχνά μέσα στη Μοσούλη χωρίς να συνοδεύονται από ιρακινούς στρατιώτες. Κάνουν εφόδους σε εγκαταλελειμμένα από ξένους μαχητές σπίτια, καθώς και σε κέντρα επιχειρήσεων, για να βρουν υλικές αποδείξεις ή ντοκουμέντα που συνδέουν τους Γάλλους με το ISIS, σύμφωνα με δύο ιρακινούς πράκτορες της αντιτρομοκρατικής. Δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τους σπεσιαλίστες των χημικών όπλων που εργάζονται σε στρατόπεδα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του ιρακινού στρατού που συνεργάζεται με τη Γαλλία.