17 Ιουνίου 2017

Deutsche Welle: Εύποροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Η τουριστική δραστηριότητα έχει ως αποτέλεσμα την ανάκαμψη της κτηματαγοράς

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τον τελευταίο καιρό η επισκεψιμότητα των Τούρκων τουριστών στη Χαλκιδική, πολλοί εκ των οποίων αναζητούν...


... και αρκετοί αγοράζουν σπίτια τόσο στο δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Ελλάδας όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Χαλκιδική επιβεβαιώνει το γεγονός, ενώ τονίζει ότι πλέον υπάρχει και το κατάλληλο προσωπικό που μιλάει την τουρκική γλώσσα. Παράλληλα, ξενοδόχος της περιοχής αναφέρει ότι πρόκειται για εύπορους Τούρκους και η προέλευσή τους είναι κυρίως από Κωνσταντινούπολη.

Πολλοί από τους τουρίστες αυτούς βλέπουν τη σύντομη παραμονή τους εδώ σαν ένα τεστ για το κατά πόσο θα μπορούσαν να μείνουν μόνιμα. Όπως αναφέρεται, με την αστάθεια και τις διώξεις στην Τουρκία να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αρκετοί από αυτούς ψάχνουν σπίτι στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, σύμφωνα με εργολάβο στην περιοχή του Πευκοχωρίου, όλη αυτή η τουριστική δραστηριότητα έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρείται ανάκαμψη στην κτηματογορά, ενώ οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει 15-20%. Η προσδοκία μάλιστα είναι -σύμφωνα με τον ίδιο- ότι οι τιμές σύντομα θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2008 και ίσως και παραπάνω.