17 Ιουνίου 2017

Το πυροβολικό της Συρίας βομβαρδίζει τους ισλαμιστές στην πόλη Νταράα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχείριση για πλήρη απελευθέρωση της πόλης Νταράα, στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, διεξάγει ο συριακός στρατός.

Η πόλη Νταράα είναι (δείτε το βίντεο)...
... διχοτομημένη. Τις βόρειες συνοικίες κρατά η κυβέρνηση και τις νότιες οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές. Νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει τον βομβαρδισμό των συνοικιών που κρατάνε οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους από το συριακό πυροβολικό.

Οι γειτονιές που θα δείτε στα πλάνα να βομβαρδίζονται είναι οι Ταρέεκ Αλ Σαντ και Καταυλισμός Νταράα. Τον τελευταίο μήνα ο στρατός της Συρίας δείχνει αποφασισμένος αν ελέγξει όλα τα εδάφη της χώρας στα νότια και κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία.

Στην έρημο μάχονται ενάντια στους ισλαμιστές σύμμαχοι της Δαμασκού, όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί με ρωσική υποστήριξη, ενώ μέσα στην πόλη Νταράα επίλεκτες μονάδες του τακτικού συριακού στρατού που μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τη συριακή πρωτεύουσα.

Κατά τα ελληνιστικά χρόνια η πόλη ονομαζόταν Αδράα, είχε το καθεστώς Πολιτείας και το δικαίωμα να κόβει δικά της νομίσματα. (tribune)