20 Ιουνίου 2017

Αναστέλλονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Αυστραλίας στην Συρία!

Για τον φόβο του Πούτιν!

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις αεροπορικές αποστολές της στη Συρία μετά τις ρωσικές απειλές που...


... ακολούθησαν την κατάρριψη ενός συριακού καταδιωκτικού από αμερικανικό αεροσκάφος.

«Ως προληπτικό μέτρο, οι επιχειρήσεις πληγμάτων των αυστραλιανών δυνάμεων άμυνας (ADF) στη Συρία σταμάτησαν προσωρινά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του αυστραλιανού στρατού. Δεν αναφέρει για ποιο λόγο ελήφθη αυτή η απόφαση, σε ένα πλαίσιο επιδείνωσης των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον εξαιτίας της συριακής κρίσης.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών κατέρριψε ένα από τα μαχητικά του αεροσκάφη «την ώρα που διεξήγαγε μια επιχείρηση εναντίον του ΙΚ» (της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) στην επαρχία Ράκα (βόρεια Συρία).

Ο συνασπισμός απάντησε ότι επρόκειτο για απάντηση στα αεροπορικά πλήγματα του συριακού στρατού εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Η Μόσχα, που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε χθες την αναστολή της λειτουργίας του δίαυλου επικοινωνίας με τις ΗΠΑ για την αποτροπή αεροπορικών συμβάντων στη Συρία, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι δεν «προειδοποίησε» τον ρωσικό στρατό ότι θα κατέρριπτε το συριακό αεροσκάφος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «τα αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που εντοπίζονται δυτικά του Ευφράτη θα παρακολουθούνται και θα θεωρούνται ως στόχοι από τα χερσαία μέσα αντιαεροπορικής άμυνας και από τα αεροπορικά μέσα».

«Το προσωπικό των ADF θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την αεροπορική κατάσταση στη Συρία και μία απόφαση για την επανάληψη των αεροπορικών επιχειρήσεων των ADF στη Συρία θα ληφθεί εν καιρώ», δήλωσε η αυστραλή εκπρόσωπος. «Οι επιχειρήσεις των ADF στο Ιράκ συνεχίζονται στο πλαίσιο του συνασπισμού».