18 Ιουνίου 2017

Αποκαθηλώνεται ο Κεμάλ από την Τουρκία - Νέα εποχή Ερντογάν

Οριστικό τέλος για τον Κεμάλ τον "πατέρα των Τούρκων" (Ατατούρκ) δίνει ο Ερντογάν, προβάλλοντας έτσι των εαυτό του ως τον μοναδικό ηγέτη στην ιστορία της Τουρκίας.

Μετά τις...


... σταδιακές αποκαθηλώσεις κάδρων του Κεμάλ από δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε την κατεδάφιση του Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ που είναι υπό κατασκευή στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και που θα αντικατασταθεί με όπερα!

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Gazeteduvar, ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών και Αρχιτεκτονικών Επιμελητηρίων ανέφερε σχετικά με την απόφαση:

“το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ είναι το μοναδικό κτίριο της Τουρκικής Δημοκρατίας σχεδιασμένο και κατασκευασμένο μόνο με τη χρήση δημόσιων πόρων. Αυτός είναι ο λόγος που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων. Ο πρόεδρος λέει ότι το έργο έχει τελειώσει. Το έργο επρόκειτο να λάβει οικονομική στήριξη το 2010. Περιμένουμε ακόμη να ξεκινήσει. Εάν ξεκινήσουν κάτι άλλο λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης βάσει κυβερνητικού διατάγματος, τότε δεν γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτό”.