17 Ιουνίου 2017

Να γιατί επεκτείνεται το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ΗΠΑ θέλουν να κτυπούν τους ρωσικούς πυραύλους με laser!

Aναζητώντας τρόπους οι ΗΠΑ για να αντεπεξέλθουν στην πυρηνική ρωσική υπεροπλία η αμερικανική Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA: Missile Defense Agency) εξετάζει (δείτε το βίντεο)...


... το ενδεχόμενο να προμηθευτεί  μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) σε ικανούς αριθμούς και να εγκαταστήσουν σύστημα λέιζερ, με στόχο να τα εξειδικεύσουν στην αναχαίτιση και καταστροφή εισερχομένων διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM: intercontinental ballistic missiles)!

Το σύστημα αυτό για να είναι επιτυχές θα πρέπει να βρίσκεται πλησίον περιοχών από όπου εκτοξεύονται τα ICBM. Ιδού λοιπόν ο λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ επεκτείνεται συνεχώς προς τα ρωσικά σύνορα.

Όχι μόνο για να μειωθεί στο ελάχιστο ο ρωσικός χρόνος αντίδρασης σε ένα επικείμενο αμερικανικό πυρηνικό πλήγμα αλλά και για να κτυπηθούν οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Η Διεύθυνση Προηγμένης Τεχνολογίας (Advanced Technology Directorate) της MDA αποκάλυψε ότι το UAV που αναζητά θα πρέπει να επιχειρεί σε μεγάλο υψόμετρο (19-20 χλμ.) και να έχει πτητική αυτονομία 36 ωρών, να διανύει άνω των 3.000 χλμ. με μέση ταχύτητα 0,46 Mach, αλλά και να μπορεί να φέρει μεγάλο βάρος εξοπλισμού (2,2 μέχρι 5,7 τόνους), ώστε να ολοκληρωθεί λέιζερ υψηλής ενεργείας).

Το επιχειρησιακό σκεπτικό είναι ότι εάν μπορέσουν να το αναπτύξουν σε περιοχές πλησίον περιοχών δυνητικής εκτόξευσης ICBM, θα μπορούν να τους εξουδετερώνουν στη φάση της ανόδου που είναι πολύ πιο εφικτό από όταν ξεκινήσουν την πορεία προς τον στόχο και αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα.

Η προτίμηση φαίνεται να είναι μια μη επανδρωμένη πλατφόρμα, αν και δεν αποκλείουν και επανδρωμένο αεροσκάφος, αρκεί να μπορεί να διαθέτει παραγωγή ενέργειας ώστε να υποστηρίζει σύστημα λέιζερ ισχύος από 140-280 κιλοβάτ, το οποίο να μπορεί να το χρησιμοποιεί συνεχόμενα επί 30 λεπτά χωρίς να επηρεάζεται η πτήση του φορέα.

Ένα είναι σίγουρο ότι στο Κρεμλίνο είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον Τσάρο που πούλησε την Αλάσκα στις ΗΠΑ το 1849. Ήταν η πιο αποτυχημένη γεωπολιτική κίνηση όλων των εποχών κάτι που οι Ρώσοι ως σφάλμα έχουν επαναλάβει αρκετές φορές. Τα τελευταία χρόνια επιδιώκουν να μάθουν από την Δύση αλλά τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου