14 Ιουνίου 2017

Κόβει τα νερά του Ευφράτη η Τουρκία

Ανησυχητική η ένταση στην περιοχή

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και μετά από καταγγελίες των Κούρδων, η Τουρκία έκοψε τη ροή των νερών στον ποταμό Ευφράτη, προκαλώντας...


... αισθητή πτώση της στάθμης των υδάτων στην κουρδική πόλη Κόμπανι και στην πρόσφατα απελευθερωμένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Τάμπκα.

«Η τουρκική κυβέρνηση έκοψε τα νερά του Ευφράτη, προκαλώντας αισθητή πτώση της στάθμης του νερού στο Φράγμα Τισχρίν [κοντά στην Κόμπανι] και στο Φράγμα της Τάμπκα [στην επαρχία της Ράκα]», δήλωσε ο Αμπντουλκαρίμ Ομέρ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κουρδικού καντονιού της Τσεζίρε στη Ροζάβα.

Μάλιστα, ο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar, η στάθμη του νερού στα φράγματα της Συρίας είναι η χαμηλότερη εδώ και 17 χρόνια! Η Τουρκία κόβει συχνά το τελευταίο διάστημα την παροχή νερού από τον Ευφράτη ποταμό στη Συρία από το Φράγμα Ατατούρκ στο έδαφός της.

Αυτό το ανησυχητικό γεγονός έδωσε την ευκαιρία και αναρτούνται στο διαδίκτυο προφητείες, όπως αυτή του γέροντα Παίσιου: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας».