15 Ιουνίου 2017

Το καλύτερο ανέκδοτο: Θα ελέγξουν την μαφία των Ρομά με το «πόθεν έσχες»

Νάναι καλά η κυβέρνηση που μάς δίνει τροφή να γελούμε που και που

«Πόθεν Έσχες» περιουσιακών στοιχείων ύποπτων μελών οικογενειών Ρομά με μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος, για συλλήψεις...

... φορολογικού τύπου όπως…. Αλ Καπόνε, θα επιχειρήσουν οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες το προσεχές χρονικό διάστημα προκειμένου να εντοπιστεί ο πλουτισμός που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και να περιοριστεί η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο Μενίδι.

Την ίδια ώρα η πολιτική και αστυνομική ηγεσία σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μενιδίου Γιάννη Κασσαβό, έδωσε λεπτομέρειες για την νέα επιχειρησιακή δομή που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή επί 24ώρου βάσεως, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση, Τροχαία, Ασφάλεια, τοπικό αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφαλείας και τις στοχευμένες δράσεις που θα εξελίσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα απασχολούνται καθημερινά είναι συνολικά 180, σε τρεις βάρδιες του 24ώρου.

Οι εβδομαδιαίες δράσεις θα εμπεριέχουν ελέγχους τροχαίας, αστυνόμευσης και πάταξης της μικροεγκληματικότητας. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα, που ανήκουν σε Ρομά, είναι ανασφάλιστα, οι οδηγοί δεν έχουν άδειες οδήγησης με τους δρόμους να γεμίζουν με ανήλικα που οδηγούν οχήματα, ενώ μέσω οχημάτων έχει παρατηρηθεί η διακίνηση και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Δύο φορές το μήνα θα γίνονται στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες).

Ένα άλλο ζητούμενο είναι η «μονιμότητα» εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς συνηθίζεται η… αλλαγή πλεύσης ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες τις επικαιρότητας!  Το σχέδιο περιλαμβάνει ενδυνάμωση των ελέγχων σε τερματικούς σταθμούς του προαστιακού και λεωφορείων, καθώς παρατηρείται η μαζική έλευση τοξικομανών για την προμήθεια της δόσης τους.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ζητηθεί και συνεργασία με δομές του υπουργείου Υγείας για την εγκατάσταση και περίθαλψη των τοξικοεξαρτημένων. Αντίστοιχη συνεργασία θα ζητήσει η δημοτική αρχή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς παρατηρείται ότι άτομα σεσημασμένα για διακίνηση ναρκωτικών, συλλαμβάνονται δεκάδες φορές χωρίς να προφυλακίζονται. Ενδεικτικό είναι ότι στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου, δίνουν το παρόν, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί, περίπου 1.000 Ρομά της περιοχής, οι οποίοι έχουν συλληφθεί αρκετές φορές για διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

Σημειώνεται ότι στελέχη της αστυνομίας προβαίνουν σε έρευνες ταυτοποίησης των ατόμων που συμμετείχαν στις ομάδες επιθέσεων και «αυτοδικίας» εναντίον σπιτιών Ρομά και των αστυνομικών δυνάμεων, που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Αξιωματικοί που ασχολούνται με τη δράση τους κάνουν λόγω για ένα συνονθύλευμα ακραίων τάσεων, που αποτελείται από χούλιγκαν, ορισμένοι εκ των οποίων εξετάζεται το κατά πόσο ανήκουν σε τοπικό σύνδεσμο οπαδών στο Μενίδι, από ομογενείς χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και άλλους «ακραίους».

Οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους κάποιες «άσκαστες» εκρηκτικές μολότοφ που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν και αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και εικόνες από βίντεο που τραβήχτηκαν την ώρα της δράσης τους.