14 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Κάπως έτσι είναι η Κόλαση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανείς επιζών από τους τελευταίους ορόφους του Πύργου του θανάτου

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κόλαση της φωτιάς κάνει λόγο για 6 νεκρούς και 64 τραυματίες, είκοσι εκ των οποίων σοβαρά. Και (δείτε τα βίντεο)...
... είναι βέβαιο ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι ο τελικός αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες. Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεν υπάρχει κανείς επιζών από τους τελευταίους ορόφους του κτιρίου!

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης και μετά το πρώτο σοκ άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας βίντεο τα οποία έδειχναν την κόλαση της φωτιάς αλλά και την απόγνωση όσων ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο. Ουρλιαχτά μεγάλων και παιδιών, γυναίκες να πετούν τα παιδιά τους από τα παράθυρα ακόμα και από τον 20ο όροφο του κτιρίου για να τα σώσουν!

Οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο σχεδόν αμέσως αλλά ήταν αδύνατον να περιορίσουν τις φλόγες που εξαπλώνονταν αστραπιαία. Ακόμα και τώρα σε πολλά σημεία του κτιρίου η φωτιά καίει.

Πριν ακόμα ξημερώσει αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ανθρώπους να κουνούν κινητά τηλέφωνα από τα πιο ψηλά σημεία του κτιρίου, σεντόνια αλλά και να έχουν τα παιδιά τους στην αγκαλιά και να καλούν σε βοήθεια. Το κτίριο ήταν γεμάτο κόσμο αφού η φωτιά ξέσπασε αργά της νύχτα και οι περισσότεροι ήταν στα σπίτια τους.

Πολλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τις φλόγες. Οι περισσότεροι μιλούν για τον ηρωισμό των πυροσβεστών που έμπαιναν στο κτίριο ενώ εκείνοι έβγαιναν πανικόβλητοι. Υπάρχει άλλο ένα κοινό στις μαρτυρίες τους: Ποτέ δεν ήχησε ο συναγερμός που να τους ειδοποιεί ότι το κτίριο έχει πιάσει φωτιά. Ο ένας ειδοποιούσε τον άλλον καθώς έτρεχαν να γλιτώσουν.

Ο Πύργος Grenfell χτίστηκε το 1974 και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε μόλις το 2016. Τώρα αφού οι φλόγες κατέκαψαν τα πάντα κινδυνεύει ακόμα και με κατάρρευση.

Τρομοκρατημένοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν με κουβέρτες και σεντόνια Οι αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούν τρομοκρατημένοι καθώς αδυνατούν να βοηθήσουν εκείνους που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τον φλεγόμενο πύργο Grenfell. Η μεγάλη φωτιά στον πύργο Grenfell ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, με ενοίκους να χρησιμοποιούν σεντόνια και κουβέρτες για να φτιάξουν αυτοσχέδια σχοινιά.