17 Ιουνίου 2017

Έσκαβαν αυθαίρετα και βρήκαν... βυζαντινή Εκκλησία

Μια ομάδα Τούρκων που έσκαβε για να αναγείρει ένα παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα, βρέθηκαν ξαφνικά έκπληκτοι στα ερείπια μιας ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας (δείτε τις εικόνες)...
... όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή Korkuteli, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Ulucak Susuz Mahallesi’nde της Αττάλειας, στην μεσογειακή ακτή της σημερινής Τουρκίας, ενώ έσκαβαν σε έκταση 15 στρεμμάτων για να κτίσουν ένα κτίσμα το οποίο μάλιστα ήταν και αυθαίρετο, ανακάλυψαν τα θεμέλια μιας άλλοτε μεγάλης βυζαντινής εκκλησίας καθώς και τον περίγυρο εκκλησιασμό χώρο. Τα πρώτα εντυπωσιακά ευρήματα κάνουν λόγο για ψηφιδωτά δαπέδου και αλλά πολύτιμα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Οι αρχές μόλις αντελήφθησαν το γεγονός προχώρησαν στην σύλληψη των παρανόμων εκσκαφέων και την περιοχή ανέλαβαν να ερευνήσουν οι αρχές του τοπικού Μουσείου.

Ο ίδιος ο διευθυντής του τοπικού μουσείου ανέφερε πως πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής εκκλησίας και οι ανασκαφές θα συνεχιστούν με μεγάλη προσοχή, για να έρθει στο φως όλο το περίγραμμα αυτής της ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας. (nikosxeiladakis)