13 Ιουνίου 2017

Οι στενές σχέσεις του με τον «Χασάπη της Καμπούλ» και την Αλ.Κάιντα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μαχαιριά» Σ. Αραβίας στον Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να πληρώνει ακριβά την υποστήριξή του στο Κατάρ, καθώς η Σαουδική Αραβία μέσω...
... του σαουδαραβικού τηλεοπτικού καναλιού Al-Arabiya, αποκαλύπτει τις σχέσεις του με τον Gulbuddin Hekmatyar, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι εμφάνισε  φωτογραφίες και βίντεο του Ερντογάν, να κάθεται γονατιστός στα πόδια του Gulbuddin Hekmatyar, γνωστού και ως «ο Χασάπης της Καμπούλ», ο οποίος πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα γεγονός που απετέλεσε την αφορμή για να έρθει κοντά του ο Ερντογάν. Είναι γνωστές άλλωστε οι σχέσεις του Ερντογάν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (σ.σ. πχ με Μόρσι της Αιγύπτου).

Η χρονική περίοδος που αποφάσισε η Σαουδική Αραβία να εμφανίσει αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο από το 2008 δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να εκθέσει και να «τιμωρήσει» τον Τούρκο πρόεδρο, τη στιγμή ακριβώς που επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του Κατάρ, το οποίο η ίδια και άλλες αραβικές χώρες καταγγέλλουν ευθέως ως υποστηρικτή και χρηματοδότη της τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Hekmatyar είναι ένας από τους ηγέτες των μουτζαχεντίν που πολέμησαν τη Σοβιετική Ένωση στο Αφγανιστάν. Η κίνηση αυτή του Ριάντ να συνδέσει τον Ερντογάν με την τρομοκρατία –και να τον εμφανίσουν ως συνεργάτη των σιιτών– είναι προφανής, δηλαδή σκοπός του Τούρκου προέδρου είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις  με το Ιράν, που και αυτό στηρίζει το Κατάρ, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους σε Τουρκία και Ιράν.