13 Ιουνίου 2017

Απίστευτη προπαγάνδα από δυτικά ΜΜΕ κατά Πούτιν (ΕΙΚΟΝΑ)

Διαστρέβλωσαν χαρακτηριστική εικόνα

Σε μια ακόμα προπαγανδιστική κίνηση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησαν τα αποκαλούμενα "σοβαρά" (δείτε την εικόνα)...
... δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, η προσπάθειά τους να αμαυρώσουν την εικόνα του Πούτιν όχι μόνο απέτυχε αλλά γύρισε και εναντίον τους επιβεβαιώνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο που τα αποκαλεί fake news.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα ήταν οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που ζητούσαν επιτακτικά την παραίτηση του Ρώσου προέδρου, καταγγέλλοντάς τον για "διαφθορά". Αμέσως, οι "σοβαρές" εφημερίδες Financial Times και New York Times, μέσω των αρχισυντακτών τους κατηγόρησαν τον Πούτιν ότι "στήνει οδοφράγματα" στην ρωσική πρωτεύουσα για να αποθαρρύνει τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Κρεμλίνο!

Πιο συγκεκριμένα, οι FT έγραψαν στο twitter: «Οι περισσότερες χώρες βάζουν αντιαρματικά κωλύματα για προστατέψουν το έδαφός τους. Στη Ρωσία τα χρησιμοποιούν κατά των δικών τους πολιτών». Την ίδια ώρα οι NYT έλεγαν:  «Οδοφράγματα σε κεντρική οδό της Μόσχας για να αποτρέψουν διαδηλωτές να φτάσουν στο Κρεμλίνο και την Κόκκινη πλατεία».

Φυσικά, η είδηση ήταν τελείως ψεύτικη, καθώς η αλήθεια ήταν πως τα οδοφράγματα ήταν εκεί ήταν επειδή στη Μόσχα διοργανώθηκε ένα ιστορικό φεστιβάλ με θέμα αναπαράσταση μαχών του Β΄ΠΠ! Μόλις οι "ικανοί" και "μεγάλοι" δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν το λάθος τους κατέβασαν αμέσως τις σχετικές αναρτήσεις.