19 Ιουνίου 2017

Το ρωσικό ναυτικό γίνεται αόρατο στα ραντάρ και τα σόναρ με ένα μόνο κλικ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ρωσικό ναυτικό είναι πλέον σε θέση να στρεβλώνει και να καλύπτει το ηλεκτρομαγνητικό "πορτρέτο" των πλοίων του με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού.

Η νέα αυτή τεχνολογία (δείτε το βίντεο)...
... αποσκοπεί στο να καταστήσει τα πολεμικά σκάφη λιγότερο ευάλωτα απέναντι στις τορπίλες και τις νάρκες του εχθρού. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια υπερπυκνωτών, των οποίων η μαζική παραγωγή μόλις ανακοινώθηκε από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα πληρώματα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα είναι πλέον να σβήνουν το ηλεκτρομαγνητικό ίχνος των πλοίων τους και να αποκρύβονται από τα εχθρικά ραντάρ και σόναρ. Το νέο σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί στο αποβατικό πλοίο Ivan Gren. Οι συσκευές αποθήκευσης ενέργειας που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτουν υψηλή ισχύ αλλά χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Προς το παρόν το νέο σύστημα απόκρυψης διατίθεται μόνο σε περιορισμένο αριθμό πλοίων.

Σε αντίθεση με τις ογκώδεις συσκευές αποθήκευσης ενέργειας του παρελθόντος, οι νέοι υπερπυκνωτές έχουν το μέγεθος μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, και λόγω του ότι ενσωματώνονται στον εξοπλισμό του πλοίου, εξασφαλίζουν μια συνεχή διαδικασία απομαγνήτισης και απόκρυψης.

Οι νέοι υπερπυκνωτές διαθέτουν ισχύ 100 kW / kg, και μπορούν να λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες και σε κάθε τύπο οχήματος! Η Νέα τεχνολογία αναπτύχθηκε για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό από την εταιρεία TEAM.