11 Ιουνίου 2017

Σημαντική συμφωνία Τουρκίας – Σ. Αραβίας για αεροδρόμια

Οι μπίζνες... μπίζνες!

Μπορεί οι σχέσεις Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας να μη διανύουν την καλύτερή τους περίοδο εξαιτίας της ταύτισης του Ερντογάν με το Κατάρ στη διένεξη του...


... με το «σουνιτικό μπλοκ», όμως η επιθυμία και των δυο πλευρών να αποφευχθεί η σοβαρότερη διατάραξή τους, είναι εμφανής, καθώς προχωρά κανονικά η υλοποίηση μιας σημαντικής συμφωνίας.

Η τουρκική εταιρία διαχείρισης αερολιμένων TAV υπέγραψε συμφωνία με την υπηρεσία διαχείρισης αεροδρομίων της Σαουδικής Αραβίας για να αναλάβει τη διαχείριση τριών αερολιμένων, σε συνεργασία με το σαουδαραβικό Al Rajhi Group, όπως μεταδίδει η τουρκική «Χουριέτ».

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία θα αναλάβει για 30 χρόνια τη διαχείριση του αερολιμένα της πόλης Buraydah στην περιφέρεια Qassim στην κεντρική Σαουδική Αραβία, της πόλης Ha’il στα νοτιοδυτικά και της πόλης Yanbu.

Τα αεροδρόμια αυτά αναμένεται να εξυπηρετούν ετήσια 11,5 εκατομμύρια επιβάτες, μετά την ολοκλήρωση επενδύσεων ύψους 400 εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέων τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια, με τον προγραμματισμό να προβλέπει ολοκλήρωση των έργων το 2020. (defence-point)