20 Ιουνίου 2017

Ο Ερντογάν μπαίνει στο... πάνθεον των μεγάλων δικτατόρων!

Απαγορεύει κάλυψη της πορείας της αντιπολίτευσης

Άλλο ένα δείγμα της "δημοκρατικής" Τουρκίας. Νέο δείγμα του δικτάτορα Ερντογάν δόθηκε χθες στην Άγκυρα και μάλιστα...
... καλυμμένο από "θρησκευτικό προσωπείο".

Όπως αναφέρουν μέση ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος πρόεδρος με την ευκαιρία του εθιμοτυπικού δείπνου ιφτάρ, μάζεψε τους επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας και τους προειδοποίησε να μην καλύψουν την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη!

Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγαλειώδης πορεία των "αντιερντογανικών" γίνεται με αφορμή την κάθειρξη 25 ετών στον βουλευτή Ενίς Μπερμπέρογλου, επειδή έβγαλε στη φόρα τις δοσοληψίες του Ερντογάν και του περιβάλλοντός του με το ISIS, μέσω της μυστικής υπηρεσίας MIT.

Πορεία 450 χιλιομέτρων, από την Αγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησε η τουρκική αντιπολίτευση την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενη για την 25ετή κάθειρξη που επιβλήθηκε σε βουλευτή με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στον Τύπο.

«Ζούμε σε δικτατορικό καθεστώς», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). «Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα στην οποία δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη. Αρκετά», πρόσθεσε δίνοντας το σύνθημα για την εκκίνηση της ανθρώπινης πομπής, που κρατούσε πανό με το σύνθημα adalet (δικαιοσύνη στα τουρκικά).

Τελικός προορισμός ήταν οι φυλακές Μάλτεπε, όπου κρατείται ο Ενίς Μπερμπέρογλου. Ο βουλευτής του CHP καταδικάστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας, επειδή φέρεται ότι παρέδωσε κρατικά μυστικά στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Τζουμχουριέτ». Αποκάλυψε δηλαδή τον οπλισμό που έστελνε η ΜΙΤ στους τζιχαντιστές.