14 Ιουνίου 2017

"Φρούριο" η Θεσσαλονίκη για τριμερή και Νετανιάχου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Αστυνομία «οχυρώνει» την πόλη για την επίσκεψη των τριών ηγετών

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σχεδόν στο σύνολο του παραλιακό μέτωπο (δείτε τις εικόνες)...


... της πόλης, «ξύπνησε» σήμερα η Θεσσαλονίκη, εν όψει της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Αστυνομία βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης επί ποδός για την άφιξη των τριών ηγετών, του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο πλαίσιο αυτό, τις υπηρεσίες της ΓΑΔΘ συνδράμουν αστυνομικές δυνάμεις και από τους γύρω νομούς, κατά το πρότυπο των διαδηλώσεων της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο Αλ. Τσίπρας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ο Ισραηλινός ηγέτης θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο και τη Συναγωγή όπου αναμένεται να εκφωνήσει και λόγο.

Στις επισκέψεις του αυτές, που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης, θα συνοδεύεται ενδεχομένως και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη του προγράμματος αποφεύγει να δώσει την παραμικρή πληροφορία για τις κινήσεις των τριών ηγετών και ειδικότερα για αυτές του ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Πυρετός» στην ΕΛΑΣ
Ήδη από το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Τον γενικό συντονισμό έχει αναλάβει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νικόλαος Μπαντουβάκης ενώ στο σχεδιασμό εμπλέκονται και στελέχη της ισραηλινής Μοσάντ.

Στα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ακτίνας ασφαλείας γύρω από το Μέγαρο Μουσικής. Στον στενό πυρήνα, πέριξ του Μεγάρου δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν που δεν θα διαθέτει σχετική διαπίστευση.

Στον ευρύτερο πυρήνα της αποκλεισμένης περιοχής θα μπορούν να εισέρχονται μεμονωμένα άτομα, όχι όμως πολυπληθείς ομάδες ατόμων. Ο αποκλεισμός θα γίνει με φραγμούς (κλούβες ή κάγκελα) και η ανάπτυξή τους θα εξαρτηθεί από το μέγεθος και την ένταση των διαδηλώσεων.

Παράλληλα, θα υπάρξουν εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων αναλόγως των κινήσεων των τριών ηγετών. Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν πιθανότατα αύριο από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Μέτρα αστυνόμευσης θα υπάρξουν και στη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έως το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και έως το ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει ο ισραηλινός πρωθυπουργός το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί για λόγους ασφαλείας. (voria.gr)